MENU

Leasingová společnost GDHF získá až 20 vrtulníků Airbus H175

Airbus Helicopters a čínský GDAT podepsali smlouvu na až 20 vrtulníků H175, tedy pevnou objednávku deseti strojů s opcí na následujících deset. Uvedené vrtulníky bude následně startupová leasingová a finanční společnost GD Helicopter Finance (GDHF), se sídlem v irském Dublinu, nabízet zákazníkům působících v energetickém průmyslu, ale i zabezpečujících pátrací a záchranné operace, leteckou zdravotnickou službu a poloveřejné mise po celém světě.

GDAT je předním čínským poskytovatelem služeb v oblasti všeobecného letectví, který se specializuje na prodej a pronájem vrtulníků, údržbu a úpravy, i další služby. Už v uplynulém roce u Airbus Helicopters objednal 50 vrtulníků H160. Právě i tyto stroje budou podle dnešního vyjádření Michaela Yorka, výkonného ředitele GDHF, nabízeny jím vedenou leasingovou společností.

Model H175 je v provozu od roku 2015 a patří do takzvané super-střední třídy vrtulníků, které kombinují dlouhý dolet a vysoké užitečné zatížení s letovými vlastnostmi, což z něj činí optimální stroj pro plnění široké škály úkolů jak na pevnině, tak i na moři. Vrtulníky H175 jsou mnohdy nasazovány při živelních katastrofách, v rámci pátracích a záchranných operací, stejně jako při výměně posádek nebo soukromých i obchodních letech. V současnosti je na světě v provozu 55 exemplářů, jež nalétaly přes 210 000 hodin, z toho 184 000 v energetickém sektoru.

Text: Jiří Kučírek
Foto: Airbus

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.