CETIN vybírá QRadar od IBM Security k ochraně zákazníků před hrozbami kybernetické bezpečnosti

Přední poskytovatel telekomunikační infrastruktury v České republice otevírá v Praze nové operační středisko zabezpečení. 

Praha – 25. dubna 2024: IBM dnes oznámilo, že přední poskytovatel telekomunikační infrastruktury CETIN se rozhodl podporovat své zákazníky proti rostoucím bezpečnostním hrozbám pomocí IBM QRadar Suite. CETIN otevírá nové bezpečnostní operační centrum, ze kterého bude podporovat zákazníky na čtyřech evropských trzích včetně České republiky, Bulharska, Maďarska a Srbska. 

Toto Security Operations Center je plně podporováno platformou IBM Suite. Nové Bezpečnostní operační centrum bude nabízeno v rámci širšího spektra služeb kybernetické bezpečnosti „CETIN X“ pro korporátní klienty i orgány veřejné moci a instituce. IBM QRadar Suite je modernizované řešení pro detekci a odezvu na hrozby navržené tak, aby sjednotilo zkušenosti bezpečnostních analytiků a zrychlilo jejich rychlost v průběhu celého životního cyklu incidentů. 


„Záleží nám na kybernetické bezpečnosti České republiky a dalších zemí, kde působíme, a proto nově nabízíme celé portfolio služeb kybernetické bezpečnosti nad rámec našich stávajících komplexních řešení konektivity. Pokročilé funkce IBM QRadar Suite nám pomáhají zajistit, aby konektivita a komunikační infrastruktura, kterou poskytujeme našim klientům, byla vždy dostupná a bezpečná a splňovala i ty nejpřísnější požadavky na kritické funkce a implementace PPDR (Public Protection and Disaster Relief),“ říká Juraj Šedivý, generální ředitel CETIN Group.

„Portfolio IBM QRadar Suite je vybaveno AI a automatizací podnikové úrovně, které dramaticky zvyšují produktivitu analytiků a pomáhají bezpečnostním týmům s omezenými zdroji pracovat efektivněji napříč základními technologiemi. Nabízí integrované produkty pro zabezpečení koncových bodů, správu protokolů, SIEM a SOAR – to vše se společným a otevřeným uživatelským rozhraním, sdílenými přehledy a propojenými pracovními postupy,“ říká Freddy Alves Vaquero viceprezident IBM pro oblast Security.

IBM Security QRadar SIEM využívá více vrstev umělé inteligence a automatizace ke zlepšení obohacování výstrah, prioritizace hrozeb a korelace incidentů – související výstrahy jsou prezentovány soudržně na jednotném řídicím panelu, což snižuje hluk a šetří čas. QRadar SIEM pomáhá společnosti CETIN maximalizovat produktivitu bezpečnostního týmu tím, že poskytuje jednotné zkušenosti napříč všemi nástroji SOC s integrovanými, pokročilými funkcemi umělé inteligence a automatizace. Platforma QRadar® SOAR je navržena tak, aby optimalizovala rozhodovací procesy bezpečnostního týmu, zlepšila efektivitu bezpečnostního operačního centra (SOC) společnosti CETIN a zajistila, že její procesy hlášení incidentů budou splněny pomocí inteligentního řešení automatizace a orchestrace.