Známé ofenzivní tváře italské Serie A, které jsou spojovány s letním přesunem do Premier League

Závěr aktuální sezóny se pozvolna blíží ke svému konci a fanoušky poté čeká ještě evropský šampionát v Německu. Hráči budou mít jen chvíli oddychu, neboť se pak začnou připravovat se svými kluby na další boje o mistrovské trofeje. Během letního přestupového okna by ale mohlo dojít k celé řadě změn, tak jak tomu bývalo i v minulosti. A vše nasvědčuje tomu, že v anglické Premier Legue je celkem velká poptávka po ofenzivních tvářích z italské Serie A.

Známé ofenzivní tváře italské Serie A, které jsou spojovány s letním přesunem do Premier League

4) Federico Chiesa (Juventus)

Delší dobu po něm pokukuje Barcelona, ale v posledních dnech sílí zájem Newcastlu United. Tuto informaci potvrdil Corriere dello Sport, který přidává, že Straky by se rády na spolupráci domluvily již před začátkem Eura. Federico Chiesa je na Apeninském poloostrově vnímán jako skvělé křídlo, které v případě potřeby umí vypomoci i na hrotu. S ohledem na finanční potíže Staré dámy by se v případě lukrativní nabídky mohly všechny strany domluvit.

Foto: Juventus FC

3) Rafael Leão (AC Milán)

Již před rokem se na San Siru spekulovalo, zda portugalská hvězdička nemá zaječí úmysly. Čtyřiadvacetiletý Leão se však s Rossonerri domluvil na novém kontraktu a smlouva zahrnuje i výstupní klauzuli ve výši 175 milionů eur. Právě ta by mohla odradit většinu zájemců, přesto kolem něj i nadále někteří krouží. Spekuluje se PSG, ale pozadu nemá být ani londýnský Arsenal, který se netají chutí přivést v létě do Londýna nového střelce.

Foto: AC Milán

2) Dušan Vlahovič (Juventus)

Dlouholetý přestupový cíl Arsenalu by mohl přeci jen na Emirates Stadium zamířit. Podle listu Tuttosport se otevírá opět možnost jej vykoupit z Juventusu. Jak již bylo zmíněno, turínský klub není zrovna v ideální finanční kondici a srbského reprezentanta by mohl obětovat. Očekává se, že minimální částka na jeho zisk bude 60 milionů eur, což potvrdil i technický ředitel Juve Cristiano Giuntoli. Vlahovič se těší dobré formě, i přes problémy svého klubu má na svém kontě již šestnáct tref.

Foto: Juventus FC

1) Victor Osimhen (Neapol)

Podle zprávy HITC se fanoušci PSG děsí momentu, kdy Kylian Mbappé opustí Park Princů. Stát by se tak mělo již po této sezóně a Pařížané intenzivně řeší jeho náhradu. Kromě Rafaela Leãa se často objevuje také jméno Victora Osimhena. Kanonýr Neapole však klub sídlící pod Vesuvem opustí jen v případě velmi lukrativní nabídky. Ta by nemusela přiletět jen z Ligue 1, neboť o jeho služby má dlouhodobý zájem také londýnská Chelsea, která s novými majiteli v zádech neváhá na přestupovém trhu utrácet astronomické částky.

Foto: SSC Neapol