Kdo nechal zabít nejmocnějšího českého mafiána? Policie prý vraha zná, důkazy ale chybí

František Mrázek

HLASY ZLOČINU, František Mrázek

Za necelé dva roky bude promlčena vražda Františka Mrázka, devadesátkového vládce českého podsvětí. Policie si je prý jistá tím, kdo vraždil. Jenže nemá důkazy. Neví se ani, kdo mord objednal. Nebo ví? A povede se vražda Mrázka někdy vůbec vyřešit? Sledujte další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Pětadvacátý leden roku 2006 totálně změnil české podsvětí. „Zabili Františka Mrázka. Byl nepohodlný mnoha lidem. Od politiků v čele se Stanislavem Grossem až po mafiány typu Radovana Krejčíře,” říká Jakub Kvasnička.

ČTĚTE TAKÉ: Před šibenicí ho zachránil Havel. Kdo je nejdéle sedící český „doživoťák“ s IQ 77 a co udělal?

Nájemný vrah, který Mrázka zabil, použil pušku s laserovým zaměřovačem a speciálně upravenou kulku, která měla v Mrázkově těle nadělat co největší paseku. „Před vraždou se stalo hodně divných věcí, Mrázka najednou přestala sledovat policie, nefungovaly kamery...,” popisuje Václav Janata.

Policie ví, kdo střílel. Ale nemá dostatek důkazů. „Třeba Robert Šlachta, bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, říkal, že se policii podařilo sice ustanovit nájemného slovenského vraha, i modus operandi byl, ale nepodařilo se získat žádný důkaz, který by soudně obstál. A ten člověk byl pro policii nový, neměl za sebou dohledatelné žádné vraždy,” vysvětluje Jakub Kvasnička.

Kdo to je? Co o něm víme? Kdo ho najal? Kdo měl největší zájem na smrti Mrázka? A jak se vůbec František Mrázek chopil českého podsvětí? Vše se dozvíte ve videopodcastu HLASY ZLOČINU, který najdete v úvodním videu tohoto článku.

Tagy: