Drbárna ze ZOO: Postava, která by nikomu nechyběla

Drbárna ze ZOO: Postava, která by nikomu nechyběla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všichni milovníci seriálu se na seriál ZOO těšili už jen proto, že lákal na atraktivní natáčení ve skutečném safari parku a na řadu krásných záběrů zvířat. Určitou atraktivnost mělo přinést i herecké obsazení v čele s Evou Burešovou.

Do svého odchodu na mateřskou dovolenou Burešová byla tahounem seriálu. Její postava dostávala velký prostor, úsměvná byla i zápletka s vymyšleným dvojčetem a vztah se soudcem Petrem, který se podobal jízdě na horské dráze. Všichni s napětím čekali, až se ti dva dají konečně dohromady.

Eva Burešová
Eva Burešová | Zdroj: FTV Prima

Poprvé se diváci začali na Evu zlobit, když se rozhodla přerušit natáčení kvůli těhotenství. Na jedné straně má Eva Burešová samozřejmě právo na soukromý život, ale zřejmě už v okamžiku, kdy roli přijala, věděla, o jak dlouhodobý projekt jde. Stačilo odmítnout.

Kvůli Burešové dostal ze seriálu padáka Robert Urban

Nakonec více než krátká pauza a absence herečky diváky zamrzel odchod jejího seriálového partnera Roberta Urbana, jehož role Petra byla s rolí Viky tak moc spjatá, že tvůrci usoudili, že by neměl bez Viky co hrát.

Zřejmě jako malé odškodnění byla Urbanovi slíbena hlavní role v romantickém seriálu Eliška a Damián. Všichni víme, jak to dopadlo.

Návrat do seriálu nebyl nijak slavný

Viky se do děje nakonec vrátila dříve, než se plánovalo, ale Petr už bohužel ne. Dynamika role Viky však někam zmizela. Burešová se rozhodla více věnovat muzikálům a její postava tak po většinu natáčení sedí v kuchyni u stolu, kde vytváří neuvěřitelné moderní kreace, které chtějí dokonce až ve světovém městě módy. Kromě toho Viky jen běhá ke dveřím, kde se střídá Jeřábková, její sestry a módou posedlí zákazníci. Viky kromě toho stíhá dělat i lavičky a dekorace z mechu, a to vše jí umožňuje Karel Rokl, který jí z neznámého důvodu dělá poskoka a nějak se zapomnělo na to, že původně chtěl psát detektivky.

Nuda a zase nuda

Když nedávno tiskem proběhla novinka, že Burešová prchá ze seriálu ZOO, účelově se objevily zoufalé reakce diváků a herečka všechny ujišťovala, že bude v seriálu až do konce. Nakonec se vše vyjasnilo a diváci byli uklidněni, že protěžovaná hvězda Primy sice končí s natáčením, ale protože je tak moc její otvírání dveří a povalování se v posteli s novým seriálovým partnerem pro diváky nepostradatelné, tvůrci se rozhodli (samozřejmě kvůli divákům) všechny obrazy s Burešovou natočit přednostně, aby se mohla věnovat své hudební kariéře a diváci nepřišli o tak zásadní postavu ze seriálu.

Zřejmě jako odškodnění dostal další šanci i Robert Urban a jeho postava se ještě do děje na chvíli vrátí.

Pravdou ale je, že kdyby teď role Viky zmizela, nikdo by kvůli tomu seriál nezapudil. Její postava je bez náboje a hodně nudná. To už i její bývala sokyně v lásce, právnička Markéta, je teď ve své malé vedlejší roli výraznější. Na Viky už dávno děj seriálu nestojí a možná je dobře, že v další plánované novince Eva Burešová nebude, alespoň ne od začátku.

Zdroj článku:
  • Autorský text