26. dubna 2024 • 11:37

Šéf Sparty: Konec byl velký neúspěch. Gross má důvěru. Co další změny?

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř dva týdny po dalším krachu v boji o titul prolomilo vedení hokejové Sparty mlčení. Na webu Pražanů se k uplynulé sezoně vyjádřil sportovní ředitel Tomáš Divíšek, který jejich poslední týden v play off zakončený vyřazením v semifinále od Třince označil jako velký neúspěch. Bývalý útočník potvrdil, že sparťany dál povede jako hlavní kouč Pavel Gross, Miloslav Hořava ale v roli asistenta končí a na jeho místo se nyní hledá nástupce. Šéf sportovního úseku poodhalil i první změny v kádru.



Ne, zklamání z konce už v semifinále play off, ještě nevstřebal. Tomáše Divíška po premiérovém ročníku v nové roli ve Spartě bude podle jeho slov ještě dlouhou bolet, jak týmu unikl postup do boje o Masarykův pohár v sedmém zápase s Oceláři.

Se svými kolegy ve vedení se ale snaží myslet pozitivně a vzít si ze sezony bez výrazných turbulencí to dobré. Sparta již usilovně pracuje na příštím extraligovém ročníku. Co musí Divíšek a spol. vyřešit nejdříve? Ladění kádru a doplnění trenérského štábu, jehož hlavním trenérem bude nadále Pavel Gross.

„Pavel má naši důvěru a samozřejmě bude pokračovat i v následující sezoně. Už během té poslední jsme ale věděli, že nás po vypršení kontraktu opustí Miloš Hořava. Chce si od hokeje zase na nějaký čas odpočinout. Naším úkolem je zachovat kontinuitu nastolené práce obou trenérů. Momentálně tak probíhají jednání s malým okruhem potenciálních asistentů,“ prozradil sportovní šéf v rozhovoru pro sparťanský web.

Mezi potenciálními asistenty trenéra Pražanů je také Antonín Stavjaňa. Bývalý vynikající obránce a kouč, který čerstvě dovedl Nitru k senzačnímu titulu ve slovenské extralize, zájem Sparty potvrdil v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.

Sparta v průběhu sezony podepsala smlouvy s většinou klíčových hráčů kádru, na složení týmu ale nyní dál pracuje. Odchází například dlouholetá opora a oblíbenec fanoušků Jan Buchtele (pravděpodobně Mladá Boleslav) či mladý útočník Jakub Konečný (pravděpodobně Kometa Brno). Nebudou pokračovat ani zámořské posily Josh Kestner, Stephen Harper a Nick Beaudin.

„Momentálně probíhá mnoho porad a meetingů ohledně skladby kádru. Máme vytipováno několik posil, ale kvůli nepovedenému týdnu nechceme rozbít vše, na čem jsme po celý rok pracovali. Stále věřím tomu, že tým máme velmi kvalitní. I proto musíme pečlivě vybírat, jak ho doplníme,“ dodal Divíšek.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud