Češi jsou známí jako národ pejskařů, ale ne všechna plemena psů si u nás získala popularitu. Existuje mnoho předsudků a pověr spojených s určitými psy, které mohou ovlivnit rozhodnutí při výběru nového domácího mazlíčka. Je důležité rozlišovat mezi skutečnými charakteristikami plemen a pouhými stereotypy.

Proběhla anketa Receptáře!

Tradiční čtenářská anketa proběhla i letos. Hlasovali jste pro své oblíbené firmy. Děkujeme.

Na video od ViralBe o neznámých plemenech psů se podívejte na YouTube:

Zdroj: Youtube

Černí psi nosí smůlu

Některá plemena psů jsou často spojována s nepříznivými pověrami. Jedním z nich jsou černí psi, kteří podle mnoha lidových příběhů přinášejí smůlu. Tato pověra je rozšířená nejen v různých kulturách, ale dokonce i na internetu, kde se často setkáme s příběhy o "nešťastných" černých psech. Nicméně, není žádný vědecký důkaz, který by potvrdil spojitost barvy srsti s charakterem psa.

Další plemeno, které se často spojuje se smůlou, jsou bojoví psi, jako je akita inu, argentinská doga, bandog nebo brazilská fila. Tato plemena mají pověst agresivních a těžko ovladatelných, což může být důvodem, proč jsou neoblíbená ve společnosti.

Některé země dokonce zakazují vstup těchto psů na své území, což je další ukázka negativního vnímání těchto plemen.

Pořizujte si psa bez předsudků

Pověry spojené s plemeny psů jsou často založeny na stereotypních představách a nedostatečných znalostech. Je důležité, aby každý potenciální majitel pečlivě zvážil své možnosti a potřeby a vybral si psa na základě jeho skutečných vlastností a charakteru, nikoli na základě nepodložených předsudků a pověr. Každý pes si zaslouží šanci na láskyplný domov a péči, bez ohledu na jeho plemeno.

Související články

Zdroj: www.youtube.com, www.adb.cz