Biden dostal „asistenty na chození“. Mají odvádět pozornost kamer

26.04.2024 23:17 | Monitoring

Bílý dům se po několika karambolech amerického prezidenta Joea Bidena – a sílících otázkách veřejnosti o jeho schopnosti vykonávat prezidentskou funkci i v dalším obdobím – rozhodl nasadit „voditele“, kteří prezidenta USA na veřejnosti doprovázejí, aby zakryli jeho neohrabanou chůzi. Americká média si všímají, že agenti tajné služby USA zasahují už i pokud jde Biden ze schodů.

Biden dostal „asistenty na chození“. Mají odvádět pozornost kamer
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden po pádu na slavnostním ceremoniálu

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 25117 lidí
Jednaosmdesátiletý prezident USA se v poslední době dostává do stále většího tlaku od amerických médií i veřejnosti kvůli svému věku a nejrůznějším eskapádám, které ho často provázejí. Zatímco novináři si stěžují, že se jim Biden údajně pro jistotu vyhýbá, americká veřejnost se děsí spíše jeho výpadků paměti a prezidentova mentálního zdraví, které je dle zvláštního vyšetřovatele Roberta Hura v takovém stavu, že Bidena nelze trestat ani za vyšetřované vynesení utajovaných dokumentů.

Americká televize Fox News a server Axios si všímají, že kvůli obavám, jak současný prezident zvládne další mandát, o nějž hodlá usilovat v letošních volbách, se Bidenova administrativa rozhodla k odvedení pozornost od jeho strnulé a neohrabané chůze a pořídila mu „voditele“, kteří amerického prezidenta doprovázejí v situacích, kdy ho zabírají čočky kamer médií.

Asistenti, chodící po boku amerického prezidenta, se často staví tak, aby odvedli pozornost od Bidenovy chůze. A zatímco podle zprávy Axiosu bylo dříve možné Bidena vidět, jak se přes jižní trávník Bílého domu vydává ke svému prezidentskému vrtulníku Marine One sám, v poslední době ho doprovází „vodičů“ již několik.

Několik Bidenových poradců Axiosu sdělilo, že videa, na nichž 81letý prezident kráčí sám po trávě, by mohla novináře a voliče upozornit na jeho věk. Uvedli, že nové snímky a videa prezidenta jsou příznivější a asistenti se k Bidenovi budou i nadále přidávat. Poradci také podle serveru prozradili, že s tímto nápadem přišel sám Biden.

Asistenti, jako například blízký poradce Mike Donilon a zástupci personálního šéfa Bruce Reed a Annie Tomasini, jsou nyní často umístěni mezi Bidenem a kamerovými štáby, aby se neohrabané pohyby Bidena příliš nedávaly médiím na odiv.

Fox News poznamenává, že Bidenův lékař již dříve prozradil, že prezidentova zvláštní chůze je způsobena „artritidou páteře“ a „mírnou senzorickou periferní neuropatií nohou“ a že většinu dní prezident podstupuje fyzioterapii, aby se jeho pohyb zlepšil.

Problémy má americký prezident zejména při nástupu na palubu Air Force One, jelikož se mu již několikrát stalo, že klopýtl a upadl. Bílý dům kvůli prezidentovým problémům s nástupem do letadla začal využívat kratších schodů a tajná služba nyní podle The New York Times umisťuje agenta na spodní část schodů pokaždé, když Biden vystupuje z letadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…