Biden dostal „asistenty na chození“. Mají odvádět pozornost kamer

26.04.2024 23:17 | Monitoring

Bílý dům se po několika karambolech amerického prezidenta Joea Bidena – a sílících otázkách veřejnosti o jeho schopnosti vykonávat prezidentskou funkci i v dalším obdobím – rozhodl nasadit „voditele“, kteří prezidenta USA na veřejnosti doprovázejí, aby zakryli jeho neohrabanou chůzi. Americká média si všímají, že agenti tajné služby USA zasahují už i pokud jde Biden ze schodů.

Biden dostal „asistenty na chození“. Mají odvádět pozornost kamer
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden po pádu na slavnostním ceremoniálu

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 26052 lidí
Jednaosmdesátiletý prezident USA se v poslední době dostává do stále většího tlaku od amerických médií i veřejnosti kvůli svému věku a nejrůznějším eskapádám, které ho často provázejí. Zatímco novináři si stěžují, že se jim Biden údajně pro jistotu vyhýbá, americká veřejnost se děsí spíše jeho výpadků paměti a prezidentova mentálního zdraví, které je dle zvláštního vyšetřovatele Roberta Hura v takovém stavu, že Bidena nelze trestat ani za vyšetřované vynesení utajovaných dokumentů.

Americká televize Fox News a server Axios si všímají, že kvůli obavám, jak současný prezident zvládne další mandát, o nějž hodlá usilovat v letošních volbách, se Bidenova administrativa rozhodla k odvedení pozornost od jeho strnulé a neohrabané chůze a pořídila mu „voditele“, kteří amerického prezidenta doprovázejí v situacích, kdy ho zabírají čočky kamer médií.

Asistenti, chodící po boku amerického prezidenta, se často staví tak, aby odvedli pozornost od Bidenovy chůze. A zatímco podle zprávy Axiosu bylo dříve možné Bidena vidět, jak se přes jižní trávník Bílého domu vydává ke svému prezidentskému vrtulníku Marine One sám, v poslední době ho doprovází „vodičů“ již několik.

Několik Bidenových poradců Axiosu sdělilo, že videa, na nichž 81letý prezident kráčí sám po trávě, by mohla novináře a voliče upozornit na jeho věk. Uvedli, že nové snímky a videa prezidenta jsou příznivější a asistenti se k Bidenovi budou i nadále přidávat. Poradci také podle serveru prozradili, že s tímto nápadem přišel sám Biden.

Asistenti, jako například blízký poradce Mike Donilon a zástupci personálního šéfa Bruce Reed a Annie Tomasini, jsou nyní často umístěni mezi Bidenem a kamerovými štáby, aby se neohrabané pohyby Bidena příliš nedávaly médiím na odiv.

Fox News poznamenává, že Bidenův lékař již dříve prozradil, že prezidentova zvláštní chůze je způsobena „artritidou páteře“ a „mírnou senzorickou periferní neuropatií nohou“ a že většinu dní prezident podstupuje fyzioterapii, aby se jeho pohyb zlepšil.

Problémy má americký prezident zejména při nástupu na palubu Air Force One, jelikož se mu již několikrát stalo, že klopýtl a upadl. Bílý dům kvůli prezidentovým problémům s nástupem do letadla začal využívat kratších schodů a tajná služba nyní podle The New York Times umisťuje agenta na spodní část schodů pokaždé, když Biden vystupuje z letadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

7:42 Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

Americký ministr obrany Lloyd Austin má za to, že Ukrajinci teď stojí před novou nelehkou etapou vál…