Zbořil: Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru

politika

<< VIDEO >> Vzhledem k množství zavádějících informací, někdo je nazývá dezinformace, bychom mohli založit „Kancelář, která by uváděla věci na pravou míru“.

Zbořil: Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
27. dubna 2024 - 02:20

Co nám k tomu můžete říct pane Zbořile?

„Pane Pekárku, neříkejte to moc nahlas, protože by se toho mohl někdo chytit, zapomenout na to, že to je výrok Jirotkův ze Saturnina, a protože se nedostává vládnoucí politické třídě nápadů, a lpěje stále na tom nepochopitelném soudním spojení „dezinformací a informací“, tak by skutečně k tomu mohlo dojít.


Přinejmenším, když se teď zřejmě bude měnit struktura Ministerstva pro podporu vědy a vědeckého bádání,  a paní Langšádlová v těchto hodinách už odešla, tak je to vítaná příležitost. Jistě tam jsou nějaké křesla volná a bude tam jistě spousta lidí, kteří by mohli být nově zaměstnaní. A samozřejmě bude spousta nápadů, jak to zase nějak jinak dělat. Že se Zdeněk Jirotka trefil do naší doby je sice smutná shoda okolností, ale zase, na druhé straně, to není zas nic tak neobvyklého a nového. Ono se to neustále opakuje, jenom se vždycky musí najít jedna věta, kterou se ten resuscitovaný penězovod pojmenuje. A pak je možné bez problémů získat  5, 10, 50 nebo 500 spolupracovníků, kteří si už nějakou práci sami vymyslí,“ říká Zdeněk Zbořil v úvodu rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Kruté boje o místa v Europarlamentu…

„Jen si představme, že je tam, třeba v té velké „americké“ kanceláři 50 zaměstnanců. Ti ráno přijdou do práce (nebo spíše do zaměstnání). Dneska se už sice někdy obávají zapnout si počítač, aby je někdo nepřistihl, že si tam prohlížejí něco co by neměli, ale málo platné, také  hledají si práci pro ten svůj stůl nebo obor. Takže je s tím třeba něco udělat. Ale opatrně, aby z toho nevznikla další instituce, která by za pár týdnů mohla už být novým úřadem nebo ministerstvem. Současná vláda je tak hladová po přísunu nových a stále rozhodnějších pracovníků a pracovnic, že by se by k tomu skutečně mohlo dojít. Navíc to není ani omezeno hranicemi České republiky.

Ale dnes vidíme jako dobrý příklad struktury Evropské unie, kde toto řemeslo ovládají po těch mnoha letech, co tam vysedávají ti podivní lidé, často jen odložení, opravdu mistrně. Když posloucháte zpravodajství z těchto nebeských sfér a oblastí, tak žasnete, že už není skoro ani důležité, co tito lidé říkají, protože dopředu víme, že to zase nebude pravda. Ale zajímavé je to, jak se tváří, jak jásají, anebo jak se zlobí nad svou výjimečností. A jak jsou ti mladí rozhodnější, jak  ti staří jsou unavení a všeho znalí a jak přesto mezi sebou v tom předvolebním klání svádějí kruté boje o to, kdo koho přežije,“ dodává Zdeněk Zbořil.


(rp, prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif