Seriál ze světa mrtvých dobývá Netflix. Navazuje na úspěšného komiksového Sandmana

Zdroj: Netflix

V roce 2022 si seriálový Sandman získal srdce mnoha diváků, čímž si vysloužil objednávku druhé sezóny. Práce na ní pokračují a mezitím Netflix rozšiřuje tento svět o Mrtvé mladé detektivy. Novinka od jednoho z tvůrců seriálu Lovci duchů zaznamenala raketový start a v Česku už atakuje nejvyšší příčky sledovanosti.

Seriál vychází z komiksů Neila Gaimana a jeho hlavními hrdiny jsou dva mrtví detektivové – Edwin Payne a Charles Rowland, kteří se rozhodnou nepřejít do posmrtného života, ale zůstat na zemi a řešit nadpřirozené záhady. A nezastaví se před ničím. Společně čelí zlým čarodějnicím, démonům a dokonce i samotnému peklu a Smrti. Ano, té samé, kterou známe ze seriálu Sandman.

Čtěte také: Russella Crowea posedne ďábel. Trailer nového hororu vypadá lépe než Papežův vymítač

Mrtví mladí detektivové se poprvé objevili na obrazovce ve třetí řadě Doom Patrol, kde je hráli Sebastian Croft a Ty Tennant. Není tedy žádným překvapením, že základy seriálu položilo HBO, které dokonce stihlo objednat pilotní epizodu. Vzhledem k tomu, že se ale projekt nesnoubil s plány Jamese Gunna a jeho DC universem, práva k natočení seriálu převzal Netflix. Na palubě nicméně zůstal tvůrce Steve Yockey, kterému se naskytla dokonalá možnost natočil Mrtvé mladé detektivy jako spin-off úspěšného Sandmana.

Mrtví mladí detektivové se objevily na Netflixu teprve 25. dubna, už nyní ale osmidílná série zaujímá druhou příčku aktuálně nejsledovanějších titulů. První pozici si nadále drží jedno z největších seriálových překvapení roku, britské drama Sobík inspirované skutečným příběhem hlavního představitele a komika Richarda Gadda.

Zdroj: Netflix