Akcie společnosti Meta rychle klesly v jedné chvíli až o 19 %

Přidat na Seznam.cz

Na začátku roku 2024 společnost Meta Platforms zveřejnila negativní zprávu o prognóze tržeb, začali být investoři být po oznámení výsledků velkých společností velmi nervózní, jak píší Bloomberg a Forbes.

Než se ve středu uzavřela buzra, tak se cena společnosti Meta velice prudce propadla a má to jediný důvod. Je to kvůli plánům generálního ředitele Marka Zuckerberga v oblasti umělé inteligence. Tyto plány tak vymazaly tržní hodnotu o více než 200 miliard dolarů (přibližně 4 biliony korun).

Investory se zaměřili na náklady a to jim moc nepomohlo

Investoři tak trochu přehlédly silné zisky a zaměřili se na náklady, které Meta vynaloží na budování strategie umělé inteligence. Moc to smysl nedává, protože Meta chtěla utahovat pásky, ale zároveň chce hodně investovat. Tyto investice však znamenají, že platforma sociálních médií jim nebude generovat zisk.

Cena akcií společnosti Meta se v jedné chvíli doslova propadla o 19 %. Dopadlo to tedy tak, že společnost Meta měla trhem nižší očekávanou prognótu tržeb pro aktuální čtvrtletí a zvýšila tak svůj cíl pro kapitálové výdaje. Meta sice zavádí umělou inteligenci, ale zatím negeneruje takové peníze, jak by si sama přála.

Zdroj: Bloomberg, Forbes