Preview: Newcastle - Sheffield United. Ofenziva Strak může přiblížit Blades k nelichotivé stovce

Po porážce 0:2 na hřišti Crystal Palace uprostřed týdne je nyní šesté místo reálným stropem ambicí Newcastlu v této sezoně. Je pravděpodobné, že k zajištění evropských pohárů v příští sezoně bude stačit sedmá příčka, takže by bylo moudré, kdyby se Straky stále dívaly přes rameno, protože o poslední dvě místa bude zřejmě bojovat nejméně šest týmů.

Preview: Newcastle - Sheffield United. Ofenziva Strak může přiblížit Blades k nelichotivé stovce

Kouč Eddie Howe bude doufat, že návrat domů pomůže stabilizovat jeho tým po zklamání uprostřed týdne a že dostane ten nejpřívětivější možný úkol, protože do města přijede Sheffield United, který se nachází na samém chvostu tabulky. Tým z ocelového města je také celkem, na který má Newcastle v poslední době příjemné vzpomínky - v minulém vzájemném utkání zvítězil 8:0 a zaznamenal tak své historicky nejvyšší vítězství v Premier League, které je součástí série sedmi triumfů z posledních osmi ligových střetů proti Blades.

Minulý víkend Sheffield doma padl s Burnley 1:4 a uprostřed týdne podlehl Manchesteru United 2:4, přestože dvakrát vedl. I proto ho dost možná čeká okamžitý návrat do Championship. Ve skutečnosti by se zde v případě prohry mohl potvrdit jeho sestup, zatímco ani vyhnutí se porážce by nestačilo, pokud by Nottingham Forest následující den vyrovnal tento výsledek proti Manchesteru City.

Svěřenci Chrise Wildera budou chtít neponechat nic náhodě a ve snaze zachovat si tvář v této hrozné sezoně budou doufat, že se jim podaří ještě více oddálit nevyhnutelné. Vyhlídky se nezdají být dobré vzhledem k tomu, že tři z jejich čtyř návštěv v St James' Parku v éře Premier League skončily porážkou bez vstřelené branky. Pokud by se jim zde mělo podařit uspět, museli by se stát prvním nováčkem, který by vyhrál v Newcastlu od Leedsu v lednu 2021.

Koho sledovat: Alexander Isak z Newcastlu skóroval v šesti po sobě jdoucích domácích startech v Premier League, přičemž v pěti z nich vstřelil úvodní gól. Ben Brereton Díaz ze Sheffieldu United, který je pravděpodobně připraven na pozdější zásah, zaznamenal své poslední tři zásahy po 50. minutě - včetně toho uprostřed týdne na Old Trafford.

Zajímavost: Pouze ve venkovních duelech Crystal Palace v tomto ročníku padlo v průměru méně gólů v prvním poločase než v kláních Sheffieldu United (1,12).