Preview: Everton - Brentford. Toffees chtějí po výhře v derby definitivní uklidnění

Zápasy Evertonu jdou nyní v rychlém sledu. Dalším soupeřem mu bude Brentford v Goodison Parku, což bude již třetí utkání během pouhých šesti dnů. Je však nepravděpodobné, že by si domácí stěžovali poté, co ve středu večer navázali na důležité vítězství 2:0 nad Nottinghamem Forest dalším výrazným vítězstvím stejným výsledkem nad Liverpoolem. To nejenže snížilo naděje jejich úhlavních rivalů na titul, ale také v podstatě zajistilo Evertonu záchranu v Premier League, takže to byl pro Toffees mimořádně sladký večer.

Preview: Everton - Brentford. Toffees chtějí po výhře v derby definitivní uklidnění

Svěřenci Seana Dycheho začínají kolo s osmibodovým odstupem od sestupového pásma, přičemž do konce soutěže zbývají odehrát už jen čtyři duely. V případě vítězství zde a v závislosti na výsledcích v ostatních kláních by mohli být matematicky v bezpečí. Pokud by si toto vítězství zajistili dalším čistým kontem, pak by v Goodison Parku poprvé od května 2019 vyhráli čtyři souboje Premier League s nulou vzadu v řadě.

Stejně jako Everton, i Brentford doufá, že se zachrání. S desetibodovým polštářem na sestupová pásmo se to nyní zdá být jen formalitou. Ještě před šesti týdny vypadaly Včely v nejisté pozici, nicméně pětizápasová série bez porážky (2-3-0) byla klíčem ke zmírnění jakéhokoli tlaku, který se v těchto závěrečných kolech objevil.

To je pozitivní, protože Brentford by pravděpodobně nechtěl cestovat do Goodison Parku s větším rizikem vzhledem k tomu, že na Merseyside prohrál sedm z minulých deseti vystoupení, přičemž byl také poražen v každém z posledních dvou vzájemných duelů. Sobotní večerní výkop také nevěstí nic dobrého, protože svěřenci Thomase Franka prohráli pět z posledních šesti zápasů Premier League v sobotu v 17:30 (1-0-5).

Koho sledovat: Dominic Calvert-Lewin z Evertonu se konečně dostal do formy a v předešlých čtyřech ligových startech vstřelil tři góly, což je stejně jako v jeho předchozích 28 soutěžních vystoupeních. Ve formě je také Yoane Wissa z Brentfordu, který v minulých pěti venkovních zápasech Premier League zaznamenal pět gólů, což je stejně jako v předchozích 29 ligových utkáních.

Zajímavost: Everton otevřel skóre v každém z posledních čtyř střetnutí Premier League s Brentfordem - ve třech případech během deseti minut.