Preview: Aston Villa - Chelsea. Čtvrté setkání Emeryho a Pochettina rozlouskne dosud nerozhodnou bilanci

Aston Villa má za sebou několik dobrých dní, po vítězství 3:1 nad Bournemouthem v Premier League následovala zpráva, že manažer Unai Emery podepsal prodloužení smlouvy. Španělský trenér chce se svými svěřenci dosáhnout na umístění v první čtyřce a vytvořit devítibodový odstup od pronásledovatelů z Tottenhamu, ačkoli budou mít odehrány o tři zápasy více.

Preview: Aston Villa - Chelsea. Čtvrté setkání Emeryho a Pochettina rozlouskne dosud nerozhodnou bilanci

Domácí fanoušci si budou jistě věřit, když viděli, jak jejich tým v pěti zápasech ve Villa Parku neprohrál (4-1-0), přičemž v této sérii skóroval 14krát. Chelsea je dalším hostem, který se pokusí prolomit pevnost, a po vítězství v minulém vzájemném utkání v září se Villa bude snažit poprvé v éře Premier League zapsat druhý triumf nad Blues v jednom ročníku - naposledy se jí to podařilo v sezoně 1989/90.

Jestli by se to mohlo domácím podařit, tak nyní mají ideální příležitost. Svěřenci Mauricia Pochettina navázali na vypadnutí v semifinále FA Cupu, když uprostřed týdne dostali výprask od Arsenalu 0:5 - poprvé v historii prohráli londýnské derby Premier League o pět branek! Kouč Blues si při hodnocení tohoto výkonu nebral servítky a svůj tým označil za "tak měkký" a poměrně proklatě prohlásil, že se "vzdal".

Po této porážce přišel nechtěný rekord - 57 gólů, které Chelsea v tomto ročníku inkasovala, je nejvíce za celé období Premier League - a to má před sebou ještě šest zápasů! Této bilanci nepomohla ani třináctizápasová ligová série bez čistého konta na hřišti soupeřů, ale možná je na obzoru obrat, protože Blues vyhráli šest z minulých sedmi návštěv Villa Parku (6-0-1) - včetně únorového úspěchu v FA Cupu.

Koho sledovat: Leon Bailey, který možná zůstal ve stínu výkonů Ollieho Watkinse, má působivou formu a přímo se podílel na čtyřech gólech ve stejném počtu zápasů (2+2). Útočník Chelsea Nicolas Jackson možná potřebuje brzký gól, aby si uklidnil nervy při zakončování, protože každý z jeho předešlých pěti zásahů padl před poločasem, včetně jednoho při jeho minulé návštěvě Villa Parku.

Zajímavost: Z 50 gólů, které Aston Villa v této sezoně Premier League inkasovala, jich 66 % padlo po změně stran (Chelsea: 65 %).