Netflix smaže jeden z nejlepších filmů Spielberga a DiCapria. Je inspirovaný skutečnými událostmi

Zdroj: Dreamworks Pictures

Agent FBI si dává za cíl dostat mazaného zločince za mříže, ten ale zatčení nejen uniká, ale ještě si honičku užívá. V tomhle hitu Stevena Spielberga podle skutečné události hrají Leonardo DiCaprio, Tom Hanks a Christopher Walken. A pokud jste s tímto filmem z roku 2002 ještě neměli tu čest, bude dostupný na Netflixu pouze do konce dubna.

Tom Hanks jako agent FBI, Leonardo DiCaprio jako vychytralý padělatel šeků Frank Abagnale. Jejich netradiční vztah je zpočátku v rovině čistě policista – zloděj, ale jak se tito pánové poznávají lépe, vzniká mezi nimi nejdříve respekt a pak přátelství. Je to hravé, je to vtipné a navíc podpořené parádními herci. Christopher Walken byl dokonce nominovaný na Oscara za vedlejší roli, když ztvárnil otce hlavního hrdiny. A vynikající DiCaprio? Toho Akademie trestuhodně přehlédla.

Čtěte také: Dvoudílný epos Tří mušketýrů je konečně online! Kde zhlédnout první a druhou část?

Frank nežije příkladným životem a svůj dar – obrovský intelekt využívá k obcházení pravidel a podvodům, díky nimž se stane milionářem a vlastně vším, čím chce. Chtěl být pilotem, opatřil si průkaz a létal zdarma. Chtěl být doktorem, opatřil si diplom a živil se jako neordinující doktor. Když chtěl být Jamesem Bondem, nechal si ušít stejné obleky a koupil stejný Aston Martin. Stačilo jen natisknout pár šeků, kterými vše zaplatil. A jak se stal právníkem? „Týden se učil a složil advokátní zkoušky.“ Chtělo by se až říci, že svůj dar promrhal, ale k čemu jinému by měl člověku sloužit jeho dar než k tomu, aby se stal tím, čím chce.

Chyť mě, když to dokážeš bude na Netflixu do 30. dubna.

Zdroj: Dreamworks Pictures