Chorály v podání pěti tisíc lidí? To bude úžasné, těší na Hanou Sparta. Každý hlas bude důležitý, burcují fanoušky

Chorály v podání pěti tisíc lidí? To bude úžasné, těší na Hanou Sparta. Každý hlas bude důležitý, burcují fanoušky

Fanoušci Sparty chtějí Letenským v neděli od 15:00 na Hané vytvořit takřka domácí prostředí. Do Olomouce se jich chystají tisíce a letenský tým se těší, že i s jejich podporou dovede na stadionu Sigmy zápas do vítězného konce. "Chceme jít do nadstavby s náskokem nejméně čtyř bodů," neskrývá přání na Sparta TV Matěj Ryneš. Jeho spoluhráč Asger Sørensen souhlasí a ví, jak důležitý bude duel v Olomouci. "Těším se na chorály našich pěti tisíc fanoušků, bude to úžasné," věří.

Sparta má už před posledním kolem základní části jistotu, že do nadstavby půjde z prvního místa. "To zní úžasně. To je důvod, proč to všichni děláme, aby byla Sparta nejlepší. Pak se cítíme dobře," svěřuje se asistent trenéra Lars Friis. I on se těší, jakou fandové Sparty vytvoří na Hané atmsoféru. "Jsou fantastičtí, přitom do Olomouce je to štreka. Ale všichni jsme hladoví po úspěchu. Cítíme před Sigmou respekt, ale chceme to zvládnout," dodává.

"Jedeme do Olomouce vyhrát, abychom měli v čele pořád čtyřbodový náskok. Důležitý je to v tom, že pak ty nejtěžší zápasy nadstavby budeme hrát doma," má jasno Matěj Ryneš. V podobném duchu hovořil i Asger Sørensen. "Už loni jsme viděli, jak důležité je hrát ty nejdůležitější zápasy doma. Letná byla naší výhodou a věřím, že tomu tak bude i tentokrát," přesvědčuje obránce. Je třeba udržet se na vítězné vlně a uspět i v Olomouci. "Bude záležet na každém hlasu z tribuny. Chorály pěti tisíc lidí, to bude úžasné," těíš se.

Sparta prohrála jediný z posledních osmi vzájemných ligových zápasů a s Olomoucí v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě bodovala. Letenští mají s 66 góly nejlepší útok ligy, venku posbírala 32 bodů a je v tomro směru nejlepší.

Birmančevič vládne bodování a říká si o přestup. Expert: Odchod by byl pro Spartu problém, nemá náhradu