Chrám nezávislosti přitahuje i nevěřící, nepodobá se žádnému jinému bohoslužebnému místu postavenému před ním ani po něm

Přidat na Seznam.cz

Stavba věže navržené ve tvaru mušle sahající až k nebesům vyžadovala čtyři roky a více než 300 panelů z nerezové oceli na zakázku, a to vše v dobách softwarového zobrazování na počátku 90. let. Výsledný efekt je opravdu nadpozemský.

Tato struktura v USA slouží jako ústředí Community of Christ Church, dříve známé jako Reorganizovaná církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů (RLDS). Chrám, který v roce 1988 odhalil prezident Komunity Krista Wallace B. Smith, je plný biblické symboliky, s oceněnými fontánami a nástěnnými malbami podél „Cesty uctívačů“.

Struktura je také obrovská. Chrámová svatyně má kapacitu 1 600, zatímco hlediště 5 800. Nachází se zde také meditační kaple i barevný dětský pavilon míru. V chrámu jsou také umístěny dvoje obří varhany, z nichž jedny se můžou pochlubit působivými 6334 píšťalami. Komunita Krista vítá návštěvníky alternativních vyznání, což je štěstí, protože Chrám nezávislosti je pohled, který je třeba vidět uvnitř i vně.

Chrám nezávislosti přitahuje i nevěřící, nepodobá se žádnému jinému bohoslužebnému místu postavenému před ním ani po něm.

zdroj: Spiritual travels, Atlasobscura, ChurchofJesusChristTemples