Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pětibojařka Novotná skončila v Budapešti osmá, Kuf mezi muži devátý

Moderní pětibojařka Veronika Novotná skončila osmá na Světovém poháru v Budapešti, Jan Kuf byl mezi muži devátý. Lucie Hlaváčková, jež před týdnem v Ankaře zůstala těsně za medailistkami, nedokončila parkur a uzavřela finále na posledním 18. místě. Pro vítězství si doběhli Egypťan Muhamád Aldžandí a pod vlajkou neutrálního sportovce Běloruska Marija Hnedčiková.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětibojařka Novotná skončila osmá na SP v Budapešti

"Po dvou úvodních svěťácích byl pro mě tohle nejlepší závodní týden. Všechno se dobře vyvíjelo," uvedla třiadvacetiletá Novotná.

"Měla jsem šikovného koně, na bonusu jsem taky něco přidala. Ve vodě už to trochu bolelo, ale v běhu jsem se do toho snažila dát všechno. Jenom na střelnici jsem strávila trochu víc času, než jsem chtěla," dodala.

O pět let mladší Hlaváčková před týdnem v Turecku zaostala za bronzem o pouhé tři body. Tentokrát doplatila na parkur s koněm Cintycolle.

"Dostala výkonnostně kvalitního koně, ale byl složitější na ježdění a k tomu, aby ho zvládla, asi potřebuje ještě nějaké zkušenosti. Přeci jenom jí je osmnáct let," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera. Obrovskou ztrátu už Hlaváčková nedohnala.

Kuf do závěrečného běhu kombinovaného se střelbou vybíhal z pátého místa a s devátou příčkou byl nakonec spokojen.

"Jsou to fajn body do světového a olympijského žebříčku. Trochu jsem doufal v něco lepšího, ale deváté místo beru všemi deseti," řekl.

Po nabitém čtrnáctidenním programu čeká pětibojaře další závodní zastávka od 8. května v Sofii. "Tělo bojuje, ale zvládá to mnohem lépe, než jsem si myslel. Program je opravdu extrémně náročný a šesté kombi téměř na max v rámci dvou týdnů je fakt husté. Jsem rád, že jsem to vydržel. Teď bude čas na nějaký odpočinek a přípravu na finále Světového poháru," dodal Kuf.

V neděli budou v Maďarsku na programu smíšené štafety, ve kterých nastoupí Karolína Křenková s Matoušem Tůmou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články