Kaloč se v Německu opět trefil. Mladý Čech vystřelil svému týmu důležitou výhru na půdě favorita z Kielu

Kaloč se v Německu opět trefil. Mladý Čech vystřelil svému týmu důležitou výhru na půdě favorita z Kielu

Filip Kaloč je hrdinou Kaiserslauternu. Český hráč totiž v nastavení první půle vstřelil vítězný gól do sítě Kielu v utkání druhé nejvyšší soutěže. Kaiserslautern vyhrál nakonec na půdě druhého týmu tabulky 3:1 a dostal se v aktuální tabulce nad barážovou příčku. Na ní je momentálně Wehen, ale odehrál o zápas méně. "Kaloč se trefil z hlediska psychiky v moc důležité chvíli," chválí českého hrdinu klubový web.

Kaloč, který si vybojoval místo v sestavě tradičního německého klubu, se trefil podruhé v řadě. Před týdnem proti Wehenu stačil gól českého hráče jen na remízu 1:1, tentokrát byl zásah tříbodový a pro Kaiserslautern může mít v záchranářské hře cenu zlata.

Český hráč se střelecky prosadil po rohovém kopu v poslední minutě nastavení prvního poločasu. Potvrdil tak slova experta Livesportu Jana Morávka, který už dříve řekl, že si Kaloč vybudoval stabilní postavení v týmu. A i kdyby nakonec Kaiserslautern druhou nejvyšší německou soutěž neudržel, český hráč by rychle našel nové angažmá.

Gól dal  Kaloč i v lednovém čtvrtfinále Německého poháru, v němž pomohl k výhře nad Herthou Berlín 3:1. Na konci května ho čeká pohárové finále proti bundesligovému šampionovi Leverkusenu.