Typy přátel, které by ve svém životě měl mít úplně každý

27.04.2024 | Vztahy

Přátelství je zvláštní omáčka v životě, díky které je všechno mnohem jednodušší. Jak čas běží, většina lidí nechává povrchnější přátelství vychladnout a soustředí se ta skutečná. Víte, kdy můžete mluvit o štěstí? Pokud ve svém životě máte tyhle typy osob!

Říká se, že muži a ženy ve věku kolem 30 let stojí v klíčovém bodě navazování přátelských vztahů. Jinými slovy, vazby, které v tomto věku vytvoříte, pravděpodobně vydrží. A pokud se na vás usměje štěstěna a vy na své cestě životem potkáte nějaký z níže uvedených typů přátel, můžete se těšit na neskutečnou podporu – v dobrém i ve zlém.

Kotva

Kotva je možná nejdůležitější typ přítele. Je to někdo, kdo jako prví oslaví vaše úspěchy, nemá problém pomoci vám v nouzi, ať už žádáte o cokoli, a dá se tak považovat za nepostradatelnou osobu. Kotva bývá vzornou kamarádkou a kamarádem a před ní si rozhodně nemusíte vůbec na nic hrát. Stačí, že jste sami sebou.

Nabíječka

Nabíječka nemusí mít IQ Einsteina (odhaduje se, že to bylo kolem 160 nebo 165, i když si tenhle z nejvýznamnějších vědců všech dob test nikdy neprovedl). Nabíječka je veselá a spontánní a nezkazí žádnou legraci. Vytáhne vás na taneční parket, přinese víno a čokoládu, když to nejvíc potřebujete, neřeší malichernosti a při vší té bezprostřednosti svým blízkým vždy kryje záda. Ideální!

Naslouchač

„Jak se máš?“ Tuhle zdvořilostní otázku většina lidí denně slýchává hned několikrát. Pro naslouchače, což je typ přítele, který se skutečně zajímá o to, jak vám je, není jen plytkou větou. Naslouchač vyslechne, poradí a vy mu jeho zájem můžete oplatit tak, že se v naslouchání problémů budete střídat. Život totiž není peříčko a každý ví, že jednou jsi dole, podruhé nahoře.

Parťák

Přátelé se společnými zájmy jsou velmi důležití. Přestože tato přátelství většinou netrvají dlouhé roky, parťák je v daný okamžik užitečný tím, že díky němu zažíváte pocity a podpory a sounáležitosti. Pakliže se na sport, rodinu či práci díváte stejnýma očima, může se to pozitivně odrazit na našem psychickém rozpoložení i dosahování cílů. Znáte někoho takového? A kdy naposledy jste ho vytáhli třeba do fitka? Napište si termín do diáře…

Zdroje: názor autora – celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat