so 27.4.2024
ZEN

Baňky deklasovaly Pardubice vysoko 5:0!

Velmi důležité tři body vezou z Pardubic ženy Baníku Ostrava. Ve druhém kole nadstavbové části 1. ligy žen zvítězily na hřišti tamního FK vysoko 5:0! Hattrick zaznamenala Kateřina Vojtková, dvě trefy přidala Sára Korvasová. Baňky tak čtyři kola před koncem zvýšily ve skupině o záchranu náskok na sestupovou pozici na šest bodů.

Zápas proti Pardubicím, které v prvním kole nadstavby velmi překvapivě zvítězily v Plzni, a tím pádem snížily ztrátu na Baník na pouhé tři body, začal pro Ostravanky skvěle.  Po pěti minutách minutě totiž poslala Kateřina Vojtková přesnou přihrávku mezi domácí stoperky Sáře Korvasové, a ta svou šanci proměnila přesnou střelou k tyči. Krátce před půlí Baník svůj náskok zvýšil. Kateřina Vojtková, na kterou se soupeř speciálně připravoval, si naběhla na přesný centr a hlavou vstřelila svůj první gól v utkání. 

Brzy po přestávce přišel uklidňující třetí gól. Sára Korvasová využila toho, že ji domácí stoperka ve snaze rozehrát přihrála míč přímo na nohu a z hranice šestnáctky jej uklidila znovu přesně za tyč.

Domácí celek hrozil primárně ze standardních situací, nejčastěji z rohových kopů, ale Anežka Zelenková v brance Baníku nepřipustila komplikace a prostor před brankou si výborně hlídala.

V 67. minutě přišlo zvýšení. Klára Pavlíčková prošla s míčem až do šestnáctky, následoval faul a penalta. Tu si vzala do své správy Kateřina Vojtková a Baňky vedly 4:0.

A ještě jedna penalta v závěru: Devět minut před koncem faulovala tentokrát domácí brankářka a Kateřina Votjková završila ze značky pokutového kopu svůj hattrick.

Ohlasy k utkání

WITOLD ZAJAC: "Nejdůležitější věc, kterou jsme dnes museli udělat, bylo vyhrát zápas a získat tři body. To se nám podařilo. Navíc jsme vstřelili pět gólů, odehráli jsme dobrý zápas, dominovali jsme a kontrolovali celý zápas. Na dnešní výkon našeho týmu byla radost se dívat. Bravo celému týmu!"

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

27.
sobota
dubna
Pardubice VS Baník
1. liga žen

Statistiky

Poločas: 0:2
Branky: 6. a 47. Korvasová, 45., 67. (pen) a 81. (pen) Vojtková. Rozhodčí: Koryčanská – Bystroňová, Fraňková, ŽK: Mikulecká, Vodvárková.
Diváci: 122

Sestavy

FK Pardubice

Mikulecká - Fialová (68. Vodvárková), Friedrichová, Hrobská, Hýlová, Kupková, Matějková (Nechvilová), Novotná, Potůčková, Pražienková, Vithová.

FC Baník Ostrava

Zelenková - Molková, Krupníková, Pavlíčková - Lachká, Fojtíková (61. Kulhánková), Janíková, Furíková (80. Serafinová) - Waltrová - Vojtková, Kotrvasová (56. Břenková).
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe