Venerologická poradna: zánět močových cest

Ilustrace z knihy
Ilustrace z knihy "Diseases of the kidneys, ureters and bladder, with special reference to the diseases of women" (1922)

Venerolog MUDr. Procházka odpovídá na další dotazy našich čtenářů v naší anonymní venerologické poradně.

Další díly naší venerologické poradny najdete zde.

Otázka:

Dobrý den, pane doktore. Je mi 45 let a jsme s přítelkyní 3 roky. Vídáme se jednou za čtrnáct dní a od začátku skoro po každé souloži dostane zánět močových cest. Už podstoupila snad všechny vyšetření a nikdo na nic nepřišel. Já občas potom mám suchou kůži na předkožce. Ji to vyčerpává a nerad bych jí ztratil. Třeba je chyba na mé straně. Můžete mi prosím poradit?

Odpověď:

Dobrý den, mladý pane,

rada není jednoduchá, může se jednat o reakci a aktivaci saprofytickou bakterií, které má partnerka v močových cestách na Vaše sperma. Prostě tyto bakterie, které sami o sobě nedělají obtíže, reagují na vznik zásaditého pH, které se vytvoří po ejakulaci. Vhodné by tedy bylo souložit s kondomem. možná pro jistotu si nechte ve spádové venerologické ambulanci vyšetřit urogenitální chlamýdie a mykoplasmata a ureaplasmata.

S pozdravem a přáním všeho dobrého

MUDr. Přemysl Procházka


MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy průběžně. Pokud máte také otázku, zašlete ji na: protisedi@protisedi.cz – vždy s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. 

Neuvádějte žádné osobní údaje(!), nejlepší je anonymní e-mail.

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat