IQ výzva

Hlavolamy a hádanky jsou nejen zábavnou kratochvílí. Jsou především způsobem, jak procvičit mozek a zapojit naplno své mozkové závity. 

Abyste jakoukoliv hádanku vyřešili, budete potřebovat vysoce vyvinutý smysl pro detail, vysokou míru koncentrace a skvělé pozorovací schopnosti. Bez toho se neobejdete. 

Hlavolamy a hádanky zlepšují kognitivní schopnosti a udržují mozek v chodu na dlouhé roky dopředu. Je to cesta, jak nezestárnout a být stále v kondici. 

Příkladem je i naše IQ výzva. Na zdánlivě jednoduchém výjevu z parku je ale ukrytá výzva. Nachází se zde duch, který čeká, až ho objevíte. Vaším úkolem je tedy určit, který ze čtyř mužů to je. 

U hádanek, výzev a hlavolamů je velice důležitá pozornost. Je třeba vnímat tvary, barvy, délku či výšku předmětů nebo zdobení. To vše mohou být indicie, které nás mohou zavést k cíli. 

Kdo je duch?

Je proto potřeba bystrého myšlení. Díky pravidelnému luštění hlavolamů se naučíte lépe rozhodovat, kriticky myslet a řešit problémy. Ať už jde o rozluštění šifry, nebo odhalení chyby, tyto výzvy představují skvělý mentální trénink.

Legrační IQ výzva pro ty nejchytřejší: 

Zdroj: Youtube

Tak co, jdete do toho? Pokud kývete na výraz souhlasu, pak si nejprve nastavte časovač svých hodinek na požadovaný čas. Na vyřešení hádanky máte pouhých 6 vteřin. 

To není mnoho. Přesto to podle odborníků stačí, pokud jste bystrý pozorovatel s vysokým IQ. Pak se znovu zadívejte na náš obrázek. Prohlédněte si každý potřebný detail. Vnímejte maličkosti, které se vám nezdají podstatné. 

I ty totiž mohou být indiciemi vedoucími k cíli. Obrázkové hádanky jsou důkazem, že na detailech skutečně záleží. A to nejen v hádankách, ale i v životě. 

V okamžiku, kdy časovač hodinek odbije poslední vteřinu, zastavte se. Pokud jste určili, který ze čtyř mužů na obrázku je duch, pak vám patří veliká gratulace. Víme, že to nebylo snadné. Pokud stále váháte, nezoufejte. My řešení známe a jsme připravení vám ho odhalit. 

Duchem, který čekal na vaše objevení, je muž v pruhovaném svetru. Podívejte se na něj ještě jednou a projděte si ho od hlavy k patě. Už to vidíte? Prozradily ho boty, které směřují obráceně, než jak je nosí lidé. Právě to byla indície k rozluštění této záhady. 

Zdroje: themindsjournal.com, www.jagranjosh.com, mindsjournal-official.medium.com