Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Girona si poradila s Las Palmas, Dovbyk si upevnil vedení mezi střelci

Fotbalisté Girony ve 33. kole španělské fotbalové ligy zvítězili 2:0 nad Las Palmas a posunuli se v tabulce před Barcelonu. Ta se však bude moct vrátit na druhé místo v lize, pokud v pondělním utkání porazí Valencii. Za Gironu se prosadil Arťom Dovbyk. Pro ukrajinského útočníka to znamenalo 19. trefu v soutěži a dále vede pořadí střelců. Atlético Madrid porazilo Bilbao 3:1 a udrželo před svým soupeřem čtvrtou příčku zaručující účast v Lize mistrů.

Fotbalisté Girony
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Domácí v osmé minutě prováhali příležitost jít do vedení, když Ramírez neproměnil penaltu. O 18 minut později jej na druhé straně napodobil Dovbyk, jeho pokus však do sítě dorazil dobíhající López.

V 57. minutě dostal ukrajinský útočník šanci na penaltový reparát a tentokrát nezaváhal. Girona bodovala na soupeřově hřišti poprvé od 28. ledna. Fotbalisté Las Palmas protáhli sérii bez vítězství na devět zápasů a pošesté v řadě prohráli.

V utkání mezi Atléticem Madrid a Bilbaem platil o poločase remízový stav 1:1 poté, co se v 15. minutě prosadil domácí De Paul a těsně před poločasem srovnal Nico Williams.

Rojiblancos pak utkání strhli na svou stranu díky brance Correy v 52. minutě a pojistku přidal deset minut před koncem vlastním gólem brankář Athleticu Simón.

Bilbao nezvítězilo už ve čtyřech utkáních po sobě a na své soupeře v tabulce ztrácí šest bodů. Před šestým San Sebastianem mají svěřenci Ernesta Valverdeho náskok sedmi bodů.

Španělská fotbalová liga – 33. kolo:

Las Palmas – Girona 0:2 (26. López, 57. Dovbyk z pen.), Almería – Getafe 1:3 (41. Lozano – 27. a 48. Greenwood, 61. Mata), Alavés – Vigo 3:0 (48. Simeone, 54. Guridi, 86. Benavídez), Atlético – Bilbao 3:1 (15. De Paul, 52. Correa, 80. vlastní Simón – 45. N. Williams).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články