Arsenal po fantastické první půli zvládl derby s Kohouty. Citizens ale i zásluhou Haalanda odpověděli

Liverpool remizoval na hřišti West Hamu 2:2 a po středeční prohře s Evertonem (0:2) opět zaváhali v boji o anglický ligový titul. Vladimír Coufal za domácí odehrál celé utkání, Tomáš Souček v 74. minutě střídal. Sheffield United prohrál v Newcastlu 1:5 a stal se prvním sestupujícím, Manchester United doma jen remizoval s Burnley 1:1. V neděli zvládl Arsenal napínavé londýnské derby a na Tottenhamu zvítězil 2:3. Stále má ale jen jediný bod náskoku, City mají po výhře v Nottinghamu navíc duel k dobru. 

Arsenal po fantastické první půli zvládl derby s Kohouty. Citizens ale i zásluhou Haalanda odpověděli

Newcastle United doma porazil Sheffield United 5:1 a zpečetil tak sestup hostů z Premier League. Dvakrát se trefil Alexander Isak, po jedné brance přidali Guimaraes s Wilsonem a do vlastní branky se trefil Osborn. Sheffield strávil v nejvyšší soutěži pouze jednu sezonu.

V Manchesteru se měnilo skóre až v 79. minutě, když domácí Antony využil chyby v rozehrávce hostů a vsítil svůj první ligový gól v sezoně. "Rudí ďáblové" však vedení udržet nedokázali. V 86. minutě brankář Onana při snaze vyboxovat vysoký míč udeřil do obličeje útočníka Amdouniho, jenž sám následně proměnil nařízenou penaltu. United mají na sedmý Newcastle náskok jeden bodu.

Everton doma porazil Brentford 1:0 díky brance Gueye a pojistil si prvoligovou účast i pro příští ročník. Svěřenci Seana Dycheho zvítězili potřetí za sebou a za celý duben prohráli jen jednou.

Fotbalisté Arsenalu díky třem gólům z prvního poločasu porazili v severolondýnském derby Tottenham na jeho hřišti 3:2 a v čele anglické ligy mají na druhý Manchester City čtyřbodový náskok. City odehráli o dva zápasy méně a v podvečer nastoupí na půdě zachraňujícího se Nottinghamu. Pátý Tottenham ztrácí na místa zaručující Ligu mistrů sedm bodů, ale odehrál o dvě utkání méně než čtvrtá Aston Villa.

Arsenal šel do vedení v 15. minutě díky vlastnímu gólu Höjbjerga, který si hlavou srazil Sakův rohový kop do vlastní sítě. Domácí zareagovali zvýšenou aktivitou, jenž vyústila v nastřelenou tyč a vyrovnání Van de Vena, u něj však VAR nakonec odhalil těsný ofsajd. Místo toho šli hosté ve 27. minutě do dvoubrankového vedení, když se z brejku prosadil Saka. Anglický křídelník skóroval popatnácté v ročníku a překonal osobní rekord z minulé sezony.

Sedm minut před poločasem hosté vedli už o tři branky. Opět se prosadili z rohu, tentokrát míč do sítě usměrnil Havertz. "Kanonýři" v letošní sezoně vstřelili z rohových kopů už 16 branek a vyrovnali rekord West Bromwiche ze sezony 2016/17.

V druhém poločase Tottenham snížil díky obrovské chybě brankáře Rayi, který přihrávkou vybídl ke skórování domácího obránce Romera. Son Hung-min v 87. minutě proměněnou penaltou zadělal na dramatický závěr, ale vyrovnat se Spurs nepodařilo.

Manchester City vyhrál v lize popáté za sebou a neporazitelnost v soutěži prohrál už na 19 zápasů. Vedení se ujal v 32. minutě zásluhou hlavičky Gvardiola. Trenér Guardiola musel o poločase vystřídat brankáře Edersona, který měl po srážce s Bolym problémy s ramenem. Ve druhém poločase jej nahradil Ortega. V 71. minutě pojistil výhru obhájců titulu Haaland a osamostatnil se v čele tabulky střelců s 21 góly.

U obou tref hostů asistoval De Bruyne. Belgičan se poosmnácté v jednom zápase zapsal mezi asistenty více než jednou, což se žádnému jinému hráči v historii Premier League nepodařilo. Nottingham počtvrté za sebou nezvítězil a na sestupové pozice má tři kola před koncem náskok jednoho bodu.

Anglická liga - 35. kolo:
West Ham - Liverpool 2:2 (43. Bowen, 77. Antonio - 48. Robertson, 65. vlastní Areola),
Fulham - Crystal Palace 1:1 (53. Rodrigo Muniz - 87. Schlupp),
Manchester United - Burnley 1:1 (79. Antony - 88. Amdouni z pen.),
Newcastle - Sheffield United 5:1 (26. a 61. z pen. Isak, 54. Guimaraes, 65. vlastní Osborn, 72. Wilson - 5. Ahmedhodžič),
Wolverhampton - Luton 2:1 (39. Hwang Hi-čchan, 50. Toti - 81. Morris),
Everton - Brentford 1:0 (60. Gueye),
Aston Villa - Chelsea 2:2 (4. vlastní Cucurella, 42. Rogers - 62. Madueke, 81. Gallagher).
Bournemouth - Brighton 3:0 (13. Senesi, 52. Ünal, 87. Kluivert)
Tottenham - Arsenal 2:3 (65. Romero, 87. Son - 15. vlastní Höjbjerg, 27. Saka, 38. Havertz).
Nottingham - Manchester City 0:2 (32. Gvardiol, 71. Haaland)

Liverpool zase nevyhrál a v týmu to vře. Salah divoce gestikuloval směrem ke Kloppovi, titul se vzdaluje