Netflix v květnu aneb 10 nejočekávanějších novinek

Foto: Eric, Atlas, Bodkin (vše Netflix)

Netflix nabídne v květnu pro každého něco. Začněme ale těmi největšími tituly. Velkolepá sci-fi Atlas s Jennifer Lopez potěší fanoušky videoherního Titanfall a korejský seriál The 8 Show zase milovníky nejsledovanějšího Netflix seriálu v historii Hry na oliheň. Květen na Netflixu bude také plný hvězd. Jeff Daniels dorazí na slovíčko v seriálu Muž na vrcholu a Benedict Cumberbatch prokáže herecké kvality ve snímku Eric. Herecky nejnabitější podívanou ale slibuje komedie Bez polevy inspirovaná skutečnými událostmi.

Muž na vrcholu – 1. řada | 2. 5.

drama

Seriál od tvůrce úspěšného Advokáta vznikl podle bestselleru New York Times, jehož autorem je zesnulý Tom Wolfe. Magnát z Atlanty, kterému se byznys s nemovitostmi rozpadá pod rukama, se musí prodrat zpátky na vrchol. Hrozí mu ale bankrot a navíc má spoustu nepřátel. V hlavní roli Jeff Daniels.

Bez polevy | 3. 5.

komedie

Děj se odehrává v Michiganu v roce 1963, rok předtím, než se na pultech obchodů objevily Pop-Tarts a šokovaly mladého Jerryho Seinfelda, režiséra tohoto filmu. „Moje první vzpomínka na Pop-Tarts je, že jakmile jsem je ochutnal, předpokládal jsem, že už nebudou vyrábět jiné druhy potravin,“ vzpomíná Seinfeld. „Už by nebylo nutné jíst nic jiného.“ Příběh o ambicích, zradě, cukru a mlékařích.

Válka policajtů | 8. 5.

akční / thriller

Příběh se odehrává v košickém podsvětí 90. let během vlády Vladimíra Mečiara. Diváci budou mít opět příležitost nahlédnout do reality tehdejšího života, o které možná ani netušili nebo raději ani vědět nechtěli. Válka policajtů je nový politický akční thriller z pera populárního novináře a spisovatele Arpáda Soltésze. Jeho kniha Sviňa rezonovala již před čtyřmi lety a to nejen na knižním trhu. Její stejnojmenné úspěšné filmové zpracování do slovenských kinosálů nalákalo téměř 400 000 diváků.

Bodkin – 1. řada | 9. 5.

komedie / drama / thriller

Bodkin je temně komediální thriller o pestré partě podcasterů, kteří se vydávají vyšetřit záhadné zmizení tří cizinců v idylickém irském městečku na pobřeží. Jakmile však začnou pátrat po pravdě, objeví příběh mnohem větší a podivnější, než si kdy dokázali představit. Tvůrcem a scénáristou seriálu je Alex Metfalf, který se dříve podílel na MINDHUNTER: Lovci myšlenek nebo Ostré předměty.

Bridgertonovi – 3. řada | 16. 5.

drama / romantický

Třetí série pokračuje v tradici, kdy se každá sezóna zaměřuje na jednoho člena rodiny Bridgertonových. V popředí tentokrát bude milostný vztah Colina Bridgertona a Penelope Featheringtonové. Penelope, která už Colina nemiluje, se snaží najít manžela, který by jí poskytl nezávislost. Mezitím se Colin snaží obnovit jejich přátelství tím, že Penelopě poskytne své služby. Jak se však city vyvíjejí, vzniká složitá situace.

Čtěte také: Frankensteinovo monstrum sešité horkou jehlou. Druhý Rebel Moon je jen prázdná vykrádačka

Jednorožec Thelma | 17. 5.

animovaný / komedie / rodinný

Thelma je malá ponička, která sní o tom, že se stane okouzlující hudební hvězdou. V růžovém a třpytivém okamžiku osudu se Thelma promění v jednorožce a okamžitě se stane světovou hvězdou. Tento nový život plný slávy má však svou cenu. Jednorožec Thelma je svérázná, veselá a srdečná jízda režisérů Jareda Hesse (Napoleon Dynamite) a Lynn Wang (Unikitty!).

The 8 Show – 1. řada | 17. 5.

drama / komedie / thriller

Seriál sleduje osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově, kde se účastní televizní reality-show s cílem utratit co nejméně a vydělat co nejvíce peněz. Aby vyhráli obrovskou sumu, musí se probojovat všemi osmi úrovněmi vzájemnou spoluprací, soutěživostí a podrazy. The 8 Show vychází z populárních webových komiksů Money Game a Pie Game od Bae Jin Soo.

Atlas | 24. 5.

akční / dobrodružný / sci-fi

Hlavní hrdinkou filmu Atlas, který se odehrává ve světě vyspělých technologií, je Atlas Shepherd v podání Jennifer Lopez. Ta je brilantní datovou analytičkou, která však nedůvěřuje umělé inteligenci. Atlas se připojí k misi, jejímž cílem je zajmout zběhlého robota, s nímž ji pojí záhadná minulost. Když však plán nevyjde úplně podle jejích představ, její jedinou nadějí na záchranu lidstva před umělou inteligencí je důvěra v umělou inteligenci.

Barvy zla: Červená | 29. 5.

krimi

Když moře vyvrhne na břeh pláže tělo mladé dívky, ambiciózní státní zástupce zjistí, že okolnosti připomínají patnáct let starý zločin. Když jeho nadřízený zakáže znovu otevřít uzavřený případ, spojí se muž s matkou oběti – soudkyní, která se snaží po ztrátě dcery znovu obnovit svůj život. Dvojice, kterou spojuje odhodlání odhalit pravdu, se pouští do nebezpečného vyšetřování, které vede do jednoho z přímořských klubů a s ním spojeného místního podsvětí.

Eric – 1. řada | 30. 5.

Zdroj: Netflix

krimi / drama / thriller

Emotivní seriál se odehrává v New Yorku 80. let a sleduje zoufalé pátrání otce, jehož devítiletý syn zmizí jednoho rána cestou do školy. Vincent, jeden z předních newyorských loutkářů a tvůrce nesmírně populárního dětského televizního pořadu, se snaží vyrovnat se ztrátou svého syna Erica. Vincent se svým postupně zničujícím chováním odcizuje rodině, kolegům v práci i detektivům, kteří se mu snaží pomoci.