Zapeklitost hádanek

Hádanky a hlavolamy jsou nejen zábavnou kratochvílí. Jsou především způsobem, jak zapojit naplno svou hlavu a důkladně potrápit všechny mozkové závity. 

Pokud rádi luštíte, řešíte a přehrabujete se v číslech, pak pro vás něco máme. IQ výzvu, jejímž cílem je objevit chybu v číselné řadě. 

Na první pohled jednoduchý obrázek plný dvou řad po sobě jdoucích čísel skutečně skrývá nesrovnalost. Ta čeká, až ji objevíte. Je třeba smyslu pro detail a skvělých pozorovacích schopností. 

Bez nich se skutečně neobejdete. Jako žádná – té naší – podobná výzva. Tak co, jdete do toho? Pokud jste kývli na výraz souhlasu, pak si nejprve nastavte časovač svých hodinek na požadovaný čas. 

Mnoho ho nemáte. Na objevení chyby dostanete pouhých 10 vteřin a jakmile to nestihnete, máte smůlu. Pokud i tak chcete výzvu zkusit, zadívejte se pozorně na obrázek. Poté spusťte časovač. 

Vidíte chybu? 

Zkuste projít číslo po čísle, zaměřte se na vše, co byste jindy zcela jistě přehlédli. Myslete na to, že i ten nejmenší detail může být indicií k rozluštění našeho hlavolamu. Vnímejte vzory, tvary a prostor. 

Ani ten nejchytřejší profesor nedokáže vyřešit všech 17 hádanek:

Zdroj: Youtube

V okamžiku, kdy časovač vašich hodinek odbije poslední vteřinu, zastavte se. Pokud jste chybu v číselné řadě objevili, pak vám patří obrovská gratulace. Najít se ji podaří jen těm nejbystřejším. 

Pokud však ani teď netušíte, kde by chyba mohla být schovaná, nezoufejte. My řešení známe a rádi vám ho sdělíme. Tyto hádanky vyžadují vysokou míru pozornosti a neobejdou se bez špetky logiky. 

Jedině tak jste schopní najít vše, co je potřeba. A nic zásadního z obrázku nevynechat. Teď ale k věci. Chyba, kterou jste měli objevit, se nachází u číslice 13. Podívejte se na ni znovu a posuďte to. 

U číslice 13 je číslo 1 napsané obráceně a směrem dovnitř. Naše výzva je důkazem, jak moc záleží na těch nejmenších maličkostech, které se často v daném celku ztratí a jsou takřka k nerozeznání. 

Přesto jsou právě tyto detaily klíčem k rozluštění celé záhady a vyřešení hlavolamu. Ať už jste na řešení přišli svépomocí nebo spolu s námi, chválíme vás. Nevzdali jste to a dělali jste všechno možné, abyste se k výsledku přece jen dopracovali. Uvidíte, že příště na tom budete zas o něco lépe. 

Zdroje: www.jagranjosh.com, www.snexplores.org, ls-eng.obozrevatel.com