Rusové pronikli do Očeretyne. Ukrajina povolala zálohy

Přidat na Seznam.cz

Ruským jednotkám se podařilo prorazit do Očeretyne v Doněcké oblasti, informoval ukrajinský mluvčí Chortyckého společného úkolového uskupení Nazar Vološyn.

V současné době probíhají všechna opatření, aby došlo k vytlačení Rusů, v oblasti probíhají těžké boje, uvádí server RBC-Ukrajina. I přesto je jednotka, kde se Rusové nachází, pod palebnou kontrolou ukrajinské armády. Jak potvrdil Vološyn, Rusko v tomto směru využívá až čtyř brigád ozbrojených sil.

,,Z naší strany jsou přijímána veškerá opatření ke stabilizaci situace ve směru na Avdijivku a znovuzískání kontroly nad Očeretyne. Za tímto údělem byly také zavedeny další prostředky a síly ze zálohy,“ dodal mluvčí.

Postup ruských jednotek v oblasti

Rusové se zmocnili vesnice Solovjovo, což již pomohlo k průlomu u Očeretyne. Rusko údajně přesouvá své zálohy na Pokrovsk, kde má oproti Ukrajině až trojnásobnou převahu, co se týče počtu vojáků, uvádí server UNIAN.

Podle serveru RBC-Ukrajina analytici z Institutu pro studium války potvrdili, že Rusko v Doněcké oblasti postupuje, především severozápadně od Avdijivky.

Zdroj: RBC-Ukrajina, UNIAN