Ikoničtí elektro-rockeři The Cassandra Complex hlásí návrat do Prahy

The Cassandra Complex, Wave Gotik Treffen, Leipzig 2019 | Foto: Daniela Vorndran

Britská kapela The Cassandra Complex slaví 40 let na hudební scéně, a tudíž nemůže chybět rozsáhlé turné, během něhož muzikanti potěší fanoušky po celém světě. V rámci evropské části nebude chybět ani Česká republika, a tak se tito klasikové industriálního gothic rocku představí i v pražském Paláci Akropolis.

Šestičlenná kapela The Cassandra Complex pochází z anglického města Leeds a vznikla již roku 1984. Ústřední muzikantský a skladatelský tandem dodnes tvoří především irští hudebníci Rodney OrpheusPaul Dillon. Skupina má od počátku jedinečný výraz, který spojuje elektroniku, rock a bezesporu také chmurný minimalismus v duchu gotiky a darkwave. V České republice kapela zahrála poprvé již na jaře roku 1990, tedy velmi krátce po sametové revoluci. Naposledy si je pak tuzemští fanoušci mohli vychutnat v roce 2012, tudíž před poměrně dlouhou dobou. Nadcházející koncert jistě bude o to intenzivnější!

Čtěte také: Bullet for My Valentine a Trivium ve Foru Karlín připomenou své stěžejní desky

The Cassandra Complex letos vydali svou dvanáctou řadovou deskou, která dostala jméno Death & Sex (jde tedy o přepracovanou sestřičku staršího počinu Sex & Death). Tvorba kapely je všeobecně květnatá a bohatá na působivé kusy. České publikum se o jejich kvalitách bude moci přesvědčit již 21. května 2024 v pražském Paláci Akropolis. Kromě zakládajících muzikantů se představí také hostující klávesista Brent Heinze z uskupení Probe 7. Vstupenky jsou k mání v sítích GoOutTicketmaster a stejně tak na stránkách společnosti Obscure Promotion.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 402 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky