Pomoc, drží mě tu zavřenou. Týraná žena hodila z okna zoufalý vzkaz, mladý pár ji zachránil

Francouzská policie (Ilustrační foto)

Týraná žena se zachránila

Tři krátké věty možná zachránily život mladé Francouzce: „Pomoc. Zachraňte mě. Drží mě tady zavřenou.“ Krátký vzkaz naškrábaný na kusu papíru vyhodila žena z okna. Za svou záchranu vděčí – kromě své odvahy a duchapřítomnosti – mladému páru, který si papíru na ulici všiml, informuje francouzská stanice BFMTV.

Bylo už pozdě večer, když se mladá dvojice vracela z večeře domů. V romantické úzké uličce v centru Montpellier, kterou procházeli, je upoutal ušmudlaný papír ležící na zemi. „Byla to taková počmáraná obálka a na ní velkými písmeny napsaný vzkaz  POMOZTE MI! Nejdřív nám to připadalo jako nějaká hra nebo vtip,“ popsala události francouzské stanici BFMTV obyvatelka Montpellier jménem Doa.

ČTĚTE TAKÉ: Paříž přišla o proslulý symbol nočního života. Zřítila se křídla růžového větrného mlýna

Na obálce už byly otisky bot mnoha těch, kteří tudy večer nevšímavě prošli. Proto Doa a její přítel  přeci jen chvíli váhali. „Bylo na ní všechno, jméno, adresa, že je zamčeno zevnitř. Nešlo ten papír jen tak zahodit. Ofotili jsme ho a hledali policejní hlídku,“ doplnila Doa.

Policisté vzali celou věc vážně a na udanou adresu hned vyrazili. Když se z bytu nikdo neozýval, přivolali posilu a byt otevřeli násilím. Ukázalo se, že vzkaz na ulici opravdu nebyl vtip, ale poslední zoufalý pokus vězněné ženy o vysvobození.

„Dostali jsme vzkaz nalezený chodcem na ulici. Bylo v něm volání o pomoc. Na místě jsme našli fyzicky týranou ženu drženou v bytě násilnickým partnerem. Byl zadržen,“ napsala Městská policie Montpellier na své síti X.

Jak dlouho násilník ženu v bytě držel a co všechno se tam odehrálo, policisté teprve zjišťují. Zásah mladého páru, který nad voláním o pomoc nemávl rukou, ale považují za výjimečný počin. „Jsem fakt šťastná, že jsme to nenechali být, že jsme skutečně pomohli někoho zachránit. Měli bychom si více všímat jeden druhého. I takových maličkostí, které vypadají nedůležitě. Vždyť může jít o život,“ doplnila Doa.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záhada zmizelého Émilka: Ani nález chlapcovy lebky nepomohl odhalit příčinu smrti

Tagy: