Silvia Lakatošová se narodila v Bratislavě dne 7. května 1973. V roce 1993 zcela okouzlila porotu během finále Miss v Karlových Varech a stala se vítězkou soutěže.

Rok poté se Silvia zúčastnila Miss Universe na Filipínách, kde skončila čtvrtá. Kráska tvrdí, že jí úspěch v soutěžích krásy zařídil samotný osud, který ji poslal na cestu tímto směrem.

Jejím manželem je více než třicet let moderátor, producent a režisér Pavel Chovanec, s nímž má syna Christiana a dceru Valentinu.

Z Miss Universe odešla po třiadvaceti letech

Od roku 1999 byla Lakatošová národní ředitelkou Miss Universe Slovenské republiky. Prestižní soutěž ale měla dlouhodobě nízkou sledovanost a po nevydařeném ročníku v září 2022 a spory se sponzory, kteří jí dluží obří finanční částky, se rozhodla definitivně ukončit spolupráci s Miss Universe Organisation.

Na Slovensku řadu let fungovaly dvě soutěže krásy - Miss Slovensko a Miss Universe Slovensko. Zatímco první z nich má na starosti Jozef Oklamčák, druhou vedla třiadvacet let právě Silvia Lakatošová.

„Řekla jsem si, že je správný čas odejít. Přiznávám, že jsem o tom dlouho přemýšlela. Dva nebo tři roky jsem se nechtěla rozloučit. Přece jen šlo o dítě, kterému jsem se věnovala 23 let. Pak se mi otevřely nové možnosti, věci, které jsem vždycky chtěla dělat, ale neměla jsem na ně čas. A slečna už není stejná,“ svěřila se Lakatošová loni v prosinci v rozhovoru pro 1.pluska.sk.

Lakatošová je kromě toho majitelkou agentury, která pořádá společenské akce pro významné domácí i zahraniční společnosti, módní přehlídky, filmové dokumenty a živé přenosy.

„Stále se věnuji interiérovému designu. Kromě toho mám už 30 let agenturu - dělám různé akce. S touto klinikou jsme se seznámili před rokem, protože dělám kampaně i pro jinou zubní kliniku, no a slovo dalo slovo. Blížilo se jejich výročí, tak mě majitelka požádala, jestli bych pro ně něco nevymyslela. Tak jsem mu navrhla, že pojedeme do Šimáku Zámku Pezinok. Byli z toho nadšení. Mně se to moc líbilo, protože když ještě žil nebožtík pan Šimák starší, tak jsme to tu spolu otevírali. Prostory znám dokonale, jsou tu doslova rodinné vztahy,“ prozradila Silvie zmíněnému webu na oslavě prvních narozenin zubní kliniky na Zámku v Pezinku, kterou její firma organizovala.

Ačkoliv se Lakatošová roky věnovala tvoření Miss, tato práce ji prý chybět rozhodně nebude.

„Na Miss Universe jsme vždycky pracovali půl roku a akce byla o jednom večeru - za 90 minut bylo po všem. Vždycky jsem měla slzy v očích, kolik to stálo peněz, úsilí na přímý přenos a rychle to bylo pryč. Dělám asi dvě nebo tři akce ročně, mám své malé klienty. Baví mě to, ale opravdu mě baví interiérový design, který dělám. Chodím do školy, učím se nové věci. Mám teď dvě nemovitosti, které předělávám. Ale zatím to nejsou žádné velké stavební práce. Jsem ráda, že se k tomu vracím, protože to je to, co jsem dřív studovala. Každou středu mám školu,“ svěřila se kráska, která i v padesáti vypadá naprosto skvěle.

Dokonalá postava a mladistvý vzhled ovšem nejsou zadarmo. Silvia pravidelně cvičí, svou pleť si nechává hýčkat v kosmetických salonech a proti předčasnému stárnutí si dopřává různá pleťová séra a kvalitní krémy. Kromě toho chodí Lakatošová na masáže nejen obličeje, ale i celého těla.

Související články