Jamie Farr vzal roli Klingera v seriálu M*A*S*H, aby zaplatil účty. Zaujal ale natolik, že zůstal do konce

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Jamie Farr
Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Za dlouhé působení Maxe Klingera v seriálu M*A*S*H může jeho představitel Jamie Farr, který ho tak skvěle ztvárnil. Postava Klingera totiž byla původně napsaná pouze pro jednu epizodu, ale když se herec objevil v ženských šatech a ukázal, co umí, získal si srdce tvůrců i diváků. Letos tento herec herec oslaví devadesáté narozeniny a prozradil svým fanouškům recept na dlouhé manželství.

Farr se narodil jako Jameel Joseph Farah v Toledu ve státě Ohio libanonsko-americkým rodičům. Než se dočkal role Klingera, byla jeho finanční situace špatná a musel brát každou práci, která se naskytla.

Šaty mu byly souzeny

Pro Y!Entertainment herec prozradil, že v rámci přestávek mezi rolemi, které získával, musel přijímat různé práce, aby zaplatil účty. Dělal proto například prodavače, úklidové práce nebo pracoval jako messenger.

Začátky jeho kariéry jsou spojeny s komikem Redem Skeltonem a byly předzvěstí jeho kariéry v šatech. Hrál s ním totiž ve filmu, kde hraje manželku námořníka, který si chce adoptovat opuštěné dítě z Koreje.

Další jeho rolí pak byla ikonická postava Maxe Klingera v seriálu M*A*S*H, kde herec strávil v ženských šatech mnoho času. Původně ale byla tato postava napsána jen pro jednu epizodu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený theeightiesrule (@theeightiesrule)

Potřeboval peníze, tak šel natáčet

Agent mu prý zavolal, že se platí 250 dolarů za jeden natáčecí den a on roli přijal, protože potřeboval peníze pro sebe a svou rodinu. Nikdo mu ale dopředu neřekl, o co se jedná.

„Na pozemku mě odvedli do obvazového přívěsu a tam visela ženská uniforma armádního sboru. Říkal jsem si: ‚Oblékám se s herečkou?‘ Měli také tyto gigantické vysoké podpatky – myslím, že značka byla El Grande. Doslova jsem potřeboval zaplatit nájem a koupit jídlo, tak jsem si je oblékl. Samozřejmě mám i chlupaté ohnuté nohy. Když mě vzali na pódium, celý štáb se začal smát,“ vzpomíná herec na svůj první den u seriálu, kde nakonec zůstal, protože udělal dojem.

Šatník, který byl pro herce k dispozici, tvořily i kousky, které oblékaly některé slavné dámy.

„Celý šatník jsme měli od Fox. Měl jsem například zlatý outfit, který na sobě měla Ginger Rogers v jednom ze svých filmů,“ uvedl herec v rozhovoru pro Trib Live.

Nakonec se ale i během seriálu dočkal běžných šatů. Poté, co se postava Radara vrátila do USA, převzal Klinger funkci firemního úředníka, shodil šaty a oblékl uniformu. Stejně jako mnoho dalších postav v seriálu se i Klinger vyvíjel.

M*A*S*H stále sleduje

Seriál M*A*S*H drží rekord, co se sledovanosti týče. Poslední epizoda přivedla k obrazovkám neuvěřitelných 105,9 milionů diváků.

„Stále mě baví sledovat show, protože je to jako prohlížet si rodinné album všech lidí, které už s sebou nemáme, ale které jsme vroucně milovali,“ prozradil ve speciálu M.A.S.H The Comedy That Changed Television.

Jamie minulý rok oslavil šedesátileté výročí svatby se svou manželkou Joy Ann Richards. Sám přiznává, že to s ním neměla vždy lehké, zvláště když neměli peníze. Ale překonali spolu těžké chvíle. Jaký na to je dle herce recept?

„Když se hádáte a víte, že nikdy nevyhrajete, tak se prostě vzdejte,“ poradil mužům během rozhovoru pro Y!Entertainment.

Letos v létě tento charismatický herec oslaví devadesáté narozeniny a jeho elán ho stále neopouští.

Zdroj: M.A.S.H The Comedy That Changed Television, Y!Entertainment , Trib Live, Instagram

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články