Hit pro firemní akce: Chorvatsko

Když si představíme klasické destinace pro firemní akce, Chorvatsko ne vždy hraje prim. Pokud se však podíváme na jeho možnosti, rychle zjistíme, že tento středomořský klenot nabízí mnohem víc než jen slunce a moře. Jak říká Pavla Pulchart, Business Development Manager společnosti ASIANA, díky rozmanitosti krajiny a široké škále aktivit se Chorvatsko stává stále populárnější volbou pro firemní setkání, teambuilding a incentivní programy.

ASIANA Group

Proč si vybrat Chorvatsko jako destinaci pro firemní akce?

Chorvatsko nabízí stále více možností pro firemní akce. Zejména díky četným ostrovům, které poskytují soukromí i potřebné zázemí. V kombinaci s bohatou nabídkou kulturních památek, přírodních skvostů a výtečné gastronomie je to destinace, kterou znovu objevujeme. 

Jaké jsou výhody propojení firemních akcí s tradičními lákadly Chorvatska?

Češi jsou obecně přesvědčeni, že znají Chorvatsko velmi dobře a nic nového jim nemůže nabídnout. Není to tak úplně pravda a na tom stavíme společně s Chorvatskou centrálou cestovního ruchu. Pracujeme s tím, co je dané, jen to ukážeme z nového úhlu. Samotnou mě překvapilo zjištění, že právě to má na účastníky často větší vliv než představení neznámé destinace. 

Nabízí Chorvatsko dostatečně kvalitní ubytování pro firemní akce?

Luxusních hotelů a resortů jako např. můj oblíbený Dubrovnik Sun Gardens roste víc a víc. Jsou po celém pobřeží od Istrie až po Cavtat včetně ostrovů a nabízejí nejen komfortní zázemí, ale také řadu doprovodných aktivit. Hotely spolupracují s místními vinaři, pěstiteli ovoce a zeleniny, spolky pro zachování kulturního dědictví, rybáři atd. To vše prospívá pro udržitelný rozvoj regionu a zároveň je nefalšovanou ukázkou života v Dalmácii. I my jsme v naší práci vsadili na tuto kartu a dle ohlasů klientů jdeme správným směrem. 

ASIANA Group

Jaké jsou výhody chorvatských ostrovů pro firemní akce?

Využití ostrovů jako Hvar, Brač, Lošinj, Krk nebo Rab má pro firemní akce hned několik výhod. Tyto ostrovy poskytují autentické prostředí a mají méně turistů. Díky tomu jsou tyto destinace ideální pro pořádání unikátních a nezapomenutelných firemních akcí. Například zabrat hlavní tržiště a uspořádat tam večerní event se stánky a koncertem je možné na ostrově, ale nikoli ve Splitu nebo Dubrovníku. Nižší návštěvnost těchto míst ovlivňuje jak cenu, tak obsazenost hotelů, což je nespornou výhodou v rámci firemního plánování.  

Jaké jsou zkušenosti a tipy z praxe při organizaci firemních akcí v Chorvatsku?

Naše zkušenosti z akcí v Chorvatsku nám říkají, že kombinace ostrovních destinací, kvalitního ubytování a zajímavých aktivit přispívá k pozitivnímu hodnocení účastníků. Důkladná příprava je naprosto nezbytná pro spokojenost zadavatele. Chorvatsko je zvláštně kontroverzní destinací a snad o to víc je kladen požadavek na bezchybnou realizaci. 

Jaké jsou do Chorvatska spoje, které letecké společnosti je zajišťují a do jakých destinací létají?

Škála leteckých spojení je široká a pokrývá hlavní destinace jako Split, Dubrovnik, Zagreb a Zadar. Mezi hlavní letecké společnosti, které tyto spoje zajišťují, patří Smartwings, Croatia Airlines a Ryanair. Tyto společnosti poskytují různé možnosti, kombinace a frekvenci letů, což umožňuje cestovatelům flexibilitu při plánování cesty.

Jaké je v Chorvatsku jídlo?

Tradiční chorvatská kuchyně je plná chutí a vůní, které odrážejí regionální rozmanitost země. Mezi oblíbené speciality patří grilované ryby a mořské plody, čerstvé saláty s olivovým olejem, domácí polévky, různé druhy masa a sýrů. Důležitým krédem chorvatů je uchovat si vlastní kvalitní potraviny a servírovat je vstřícným personálem. V jednoduchosti je síla. 

Jaká je vaše poslední osobní zkušenost z Chorvatska?

Byla jsem nedávno na ostrově Mali Lošinj, který se mi velice líbil. Luxusní 5* hotel s mnoha pokoji nebo menší komornější hotel do 50 pokojů či pronájem vily - každý firemní zákazník najde adekvátní prostor pro své potřeby. Ideální destinace s klidným zákoutím, pěší vzdáleností do městečka, koupání v čisté zátoce, procházka podél moře, klima vhodné pro astmatiky díky jedinečné kombinaci stromů atd., a to vše citlivě zasazené do krajiny. Těším se na každou akci, kterou zde uspořádáme.