Duben

Filmové a seriálové tipy: Květen 2024

Vydáno dne 28.04.2024
Také v květnu se na streamovacích platformách a především v kině objeví tituly, jaké určitě budou stát za zhlédnutí. Z těch, jaké zamíří na stříbrné plátno, zasluhují čestnou zmínku ještě Kaskadér (premiéra 2.5.) a Priscilla (30.5.). 


VOD

 

 
Netflix
 

 










foto z filmu Atlas
 


Pěkná rebelka - premiéra 2.5.
Gianna Nannini, která patří mezi největší italské rockové hvězdy, si šla za svým snem navzdory vlastní rodině i hudebnímu průmyslu. Jak to ale celé vlastně začalo? 

Eric - premiéra 30.5.
Vincentův syn se ztratí, ale ve svém zármutku začne věřit, že mu jej může pomoct najít loutka jménem Eric. Šestidílná minisérie s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. 

Atlas - premiéra 24.5.
Geniální specialistka na boj proti teroru nedůvěřuje umělé inteligenci, ani co se za nehet vejde. Při zoufalém honu na zlotřilého robota ale možná změní názor. V hlavní roli Jennifer Lopez.

 

VOYO

Poslední výstřel - premiéra 3.5.
Drsný válečný veterán Jim Hanson (Liam Neeson) vede osamělý život na svém ranči na arizonsko-mexické hranici. Nečekaně se stane ochráncem mladého mexického chlapce, který zoufale prchá před kartelovými vrahy.

Fakjů pane učiteli 2 - premiéra 4.5.
V prostřední a nejpovedenější části oblíbené německé trilogie přijde Zeki Müller (Elyas M'Barek) ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy shání učitele, který by jel se studenty na výlet do zahraničí ...

Iveta - premiéra 10.5.
Třináct let po odchodu od Ladislava Štaidla se Ivetin svět změnil k nepoznání. Její alba se neprodávají jako dřív, ale ona věří, že zase bude zpívat. A především má vedle sebe toho, na kom jí záleží nejvíc - svého dospívajícího syna. To kvůli němu chce vyhrát boj s vlastními démony. Je to on, kdo při ní stojí, i když se nedaří a bulvár čeká na každou její chybu. Finální tři části o jedinečné Ivetě Bartošové.  


Disney+

Let it Be - premiéra 8.5.
Dokument z roku 1970, který nabízí intimní pohled na poslední dny legendárních The Beatles. 




TV

Málo mě znáš - premiéra 5.5. na TV NOVA
Třídílný dokument přinese i na televizní obrazovku nový pohled na kariéru Ivety Bartošové od osmdesátých let. V podstatě doplní výše uvedené finále třetí řady hrané minisérie s Aničkou Fialovou v hlavní roli.  



KINO
 

 










foto z filmu Stovky bobrů

 
Království Planeta opic - premiéra 9.5.
Příběh se odehrává několik generací v budoucnosti od vlády Caesara. Opice jsou dominantním živočišným druhem a lidé musejí přežívat v úkrytech. Zatímco nový opí tyran buduje své království, jistý mladý op podniká strastiplnou cestu, během níž se musí vyrovnat s minulostí a učinit náročná rozhodnutí, která budou mít zásadní vliv na budoucnost opic i lidí.

Stovky bobrů - premiéra 9.5.
Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holou zadnicí v divočině a musí se postupně nalevelovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Při tom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale se stovkami bobrů!!!

Jedna noc - premiéra 9.5.
Nelehkou finanční situaci se mladá žena rozhodne vyřešit sexuálními službami přes internet. Jedné noci si ale její partner uvědomí, že takhle to dál nejde a rozhodne se s tím něco udělat. I za cenu toho, že překročí zákon. Protože zoufalá situace si žádá zoufalé činy. 

Furiosa: Sága Šíleného Maxe - premiéra 23.5.
Očekávaný návrat do kultovního dystopického světa Šíleného Maxe, jenž vytvořil před více než 40 rokama vizionářský George Miller. V tomto samostatném dobrodružství se podíváme na začátky oblíbené, mocné postavy, jakou ve Zběsilé cestě ztvárnila Charlize Theron a jaká bude tentokrát vypadat jako Anya Taylor-Joy.


FOTO: cinema.de, Warner Bros.

(Autor: Tomáš Kordík)
 

DVD

Recenze: Nový svět

Terrence Malick se ve své tvorbě vrátil i do vzdálenější minulosti, ovšem tahle výprava na začátek... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz