Středa, 22.5.2024
Historie a současnostVolný čas

Oslava Beltine a Barbarské hry

Zemi Keltů se chystají oslavy keltského svátku Beltine, který oslavuje příchod jara, lásky a plodnosti. Oslava je spojená s Barbarskými hrami, kde můžou vyzkoušet své fyzické dovednosti dospělí i děti. Akce se uskuteční v sobotu 4. května od 10:00 hodin v keltském skanzenu v Nasavrkách.

Příchod jara byl odnepaměti velkou oslavou. Na to nezapomínají ani organizátoři v keltském skanzenu Země Keltů. Nachystán je zábavný program pro děti i dospělé. Již od 11 hod. bude probíhat první soutěžní klání. Registrace bude probíhat na místě. Následovat budou týmová klání v 16:00 hodin a během pauzy mezi hudebním vystoupením proběhne vyhlášení vítězů. Na místě bude také možnost vyzkoušet výrobu vlastních bot, na tento workshop je však nutná rezervace předem.

 

Barbarské hry

 

Budeme rádi, když se dostaví i ti, kteří si chtějí jen něco vyzkoušet. A nemusí jít vůbec o barbary. Naopak, Barbarské hry jsou přístupné pro všechny i v civilním oblečení. Nikdo se nemusí cítit divně, že by tam byl jediný bez kostýmu,“ dodává ke hrám organizátor akce Jakub „Retsil“ Venclík.

Jednotlivci si vyzkouší lukostřelbu, hod oštěpem, běh se zátěží a další disciplíny inspirované minulostí. Naproti tomu týmová klání budou mít možnost soutěžit třeba v běhu s velitelem na štítě. Nebude chybět ani souboj o nejsilnějšího barbara.

Kromě her jsme nachystali také odpolední kulturní program. Z Brna k nám přijede zahrát zábavná kapela Ty Syčáci a již tradičně kapela Barbar Bards. Koncerty začínají ve čtyři hodiny. Večer po osmé hodině budeme mít ohnivou show. Tu jsme spojili s menším rituálem, který na slavnosti Beltine nemůže chybět,“ doplňuje k programu Jakub „Retsil“ Venclík.

Beltine a Barbarské hry se konají v krásném prostředí keltského skanzenu Země Keltů, který je znám svou autenticitou a velikostí. Umístěn je v klidném prostředí železných hor. K pohodlnosti všech bude otevřen Hostinec U Dubového Kelta. Nabídne domácí pokrmy i chutné nápoje.  Na své si přijdou také děti i příznivci vegetariánské stravy. Kromě hostince budou na místě i další stánky nejen s občerstvením.

Více o vstupném a programu na www.zemekeltu.cz.

 

Kdy sobota 4. května 2024
Kde Země Keltů
keltský skanzen Nasavrky

 

PROGRAM

10:00 – otevření bran

11:00 – start sportovních klání

16:00 – týmová klání

16:00 – kapela Ty Syčáci

17:30 – vyhlašování vítězů

18:00 – kapela Barbar Bards

20:00 – ohnivá show 

 

Těšíme se na vaši návštěvu ve skanzenu Země Keltů v Nasavrkách. 

 

Skanzen Nasavrky bojovník

Země keltů

 

Plakát Beltine a Barbarské hry

 

foto: Jaromír ZAJDA Zajíček

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Jaromír Zajíček

Tak trošku hudební nadšenec, tak trošku fotograf, tak trošku cestovatel a tak trošku ten, který si hraje a (ne)zlobí! www.FotoZajda.cz