Medicína

Lexum expanduje v České republice i na Slovensku


Kategorie: Aktuality 
29.duben 2024

Lexum, síť očních klinik, ambulancí a optik, významně expanduje a potvrzuje své vedoucí postavení poskytovatelů komplexní a prémiové oftalmologické péče. Společnost s více než 30letou tradicí, historií a sílou značky se významně rozšířila o další soukromé poskytovatele oftalmologické péče v České republice. Úspěšně připojila síť očních klinik, ambulancí a optik, společnost SOMICH, která déle než 20 let aktivně působí v Karlovarském a Plzeňském kraji, a oční kliniku Oftum v Praze specializující se na vysoce prémiovou a nejmodernější laserovou refrakční chirurgii. Své portfolio tak Lexum v rámci České republiky rozšiřuje na 10 klinik, 26 očních ambulancí a 16 optik.

Akvizicí oční sítě SOMICH společnost Lexum rozšířila působnost poskytování prémiové komplexní oftalmologické péče i v rámci západočeského regionu, Karlovarského a Plzeňského kraje. Prémiová oftalmologická péče se tak stává dostupnou pacientům a klientům ve všech krajích České republiky. Společnost SOMICH je hlavním poskytovatelem oční péče v západočeském regionu s dlouholetou rodinnou tradicí a vysoce erudovaným, špičkovým personálem.

Další z akvizic společnosti Lexum v rámci České republiky je společnost Oftum Praha, centrum prémiové laserové chirurgie oka, která je na trhu již déle než 20 let a nabízí dosud nejdokonalejší operační technologii ReLEx Smile PRO na technice Visumax 800, která byla vyvinuta vědci ve firmě Carl Zeiss.

V minulém roce 2023 společnost rozšířila svou působnost i nad rámec České republiky akvizicí oční kliniky Sokolík v Trenčíně a očního centra v Novém Mestě nad Váhom. Letos se společnosti podařilo úspěšně dojednat řadu dalších významných akvizic na Slovensku. Prémiová komplexní oftalmologická péče bude dostupná pacientům ve většině slovenských regionů. (V Košickém kraji se jedná o společnost 3F Mikrochirurgia oka a OFTAL ER v Michalovcích a společnost Oftum Košice).

V Žilinském kraji Lexum úspěšně získal společnost UVEA Mediklinik se sídlem v Martině a očními klinikami, centry, ambulancemi a optikami v Martině, Ružomberoku, Liptovském Mikuláši, Dolném Kubině, Námestovo a Turčianských Teplicích.

Společnosti se úspěšnými akvizicemi podařilo za uplynulých 6 let vytvořit největší celonárodní síť privátního poskytovatele komplexní oční péče v České republice i na Slovensku. Na těchto dvou trzích bude poskytovat komplexní oftalmologickou péči na 90 pracovištích (18 očních klinik, 50 očních ambulancí a 22 optik) v 35 lokalitách napříč celou bývalou federativní zemí – od Karlových Varů přes Prahu, Brno, Trenčín, Martin až po Košice.  Tak bude zaručena kvalita a dostupnost prémiové oftalmologické péče všem potřebným pacientům a klientům.

Síť očních klinik, ambulancí a optik Lexum Česká republika pečuje o zrak svých klientů od roku 1993. 650 zdravotnických odborníků úspěšně provedlo téměř 1 000 000 zákroků. Déle než 30 let poskytuje komplexní a prémiové služby v oblasti oftalmologie. Zabývá se všemi segmenty oční medicíny – léčbou šedého zákalu, věkem podmíněné makulární degenerace, chirurgií sítnice a sklivce, transplantací rohovky, refrakční a laserovou chirurgií, léčbou zeleného zákalu, šilháním či plastickými operacemi. Mezinárodní studie kvality ECOS zařadila síť mezi nejlepší evropské kliniky. Od roku 2014 je součástí mezinárodní skupiny Optegra Group, která provozuje sítě očních klinik a očních ambulancí ve Velké Británii, České republice, Polsku a Slovenské republice.  Dle TZ

www.focus-age.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová