InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Záchranáře v neděli zaměstnaly dvě nehody cyklistů. V jedné sehrál roli alkohol

 Autor: ZZS JčK

    Autor: ZZS JčK

ČESKOBUDĚJOVICKO/ STRAKONICKO - Vážná nehoda, při které se zranil cyklista po pádu z kola se stala v neděli 28. dubna pár minut po 16. hodině u Dřítně na Českobudějovicku. Zraněného muže transportoval do nemocnice vrtulník. O hodinu později vyjížděli k dalšímu pádu z kola záchranáři do Číčenic na Strakonicku. Cyklista byl namol, i on skončil v nemocnici.

Cyklista (roč.1974), který nezvládl řízení u Dřítně, zůstal po pádu z kola chvíli v bezvědomí. Na pomoc mu vyjeli záchranáři a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. „Cyklista při nehodě utrpěl poranění hlavy. Naštěstí byl vybaven ochrannou přilbou, která jej uchránila před zraněním většího rozsahu. Po ošetření ho letečtí záchranáři transportovali do českobudějovické nemocnice," informovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová.

Záchranářský tým z Vodňan a vrtulník pak zasahoval o hodinu později, v 17.08, v Číčenicích na Strakonicku. Tam spadl muž (roč.1976) z elektrokola. „Cyklista jel bez ochranné přilby, utrpěl také poranění hlavy. Po poskytnutí přednemocniční péče byl transportován do písecké nemocnice," sdělila Zuzana Fajtlová. Mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura doplnil, že muž byl opilý. Dechová zkouška ukázala výsledek 1,76 promile alkoholu.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jarka 

    Reagovat

     

    si to nebylo u Dríteně, ale u Dřítně :-)

    Vloženo 29.4.2024 11:26:46

    • admin 

      Reagovat

       

      Děkujeme za upozornění, opraveno.

      Vloženo 29.4.2024 11:42:15

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace