Jak se poznali

Bylo 26. března 2002, kdy se student geografie a studentka dějin umění ocitli v jeden čas na jednom místě. Jejich univerzita St. Andrews ve Skotsku totiž pořádala charitativní módní přehlídku a jednou z modelek se stala i Kate Middleton. Nešlo ji přehlédnout, protože s hlavou vztyčenou předvedla úplně průhlednou sukni od designérky Charlotte Todd, kterou si však ona oblékla místo šatů. Celý dav viděl její spodní prádlo, včetně Williama, který už ji po této zkušenosti nemohl dostat z hlavy.

Společné bydlení už na vysoké škole

Ve druhém ročníku školy se k sobě nastěhovali, nejdřív jako kamarádi. Sdíleli dům s dalšími dvěma přáteli, ale jak později princ uvedl v oficiálním rozhovoru o zásnubách, odtud to celé tak nějak vykvetlo. V roce 2004 se jejich vztah poprvé dostal na veřejnost, když byli Kate s Williamem vyfotografováni na lyžařském výletu ve švýcarském Klosters. Do té doby se jim to dařilo držet pod pokličkou, ale tisk už o nich věděl.

Začalo to být vážné

Když se oba zúčastnili v roce 2006 svatby Camilliny dcery, vyvolalo to spekulace, že by Kate skutečně mohla jednoho dne skončit s princem. Už to nebyla jen tak nějaká přítelkyně. Ačkoliv se následující rok na čas rozešli, po pár měsících zase tvořili pár a navštěvovali oficiální akce.

Zásnuby na dovolené

Požádal ji o ruku v roce 2010 na dovolené v Keni. Použil k tomu prsten své matky, princezny Diany. Byl to způsob, jak ji udržet tak nějak nablízku. „Měli jsme spolu trochu soukromí s přáteli a já jsem se prostě rozhodl, že je opravdu ten správný čas,“ řekl William v rozhovoru o jejich zásnubách. „O svatbě jsme mluvili už delší dobu, takže to nebylo nijak zvlášť velké překvapení, ale vzal jsem ji na nějaké pěkné místo v Keni.“ O měsíc později své zásnuby oznámili veřejnosti.

První rozhovor Williama a Kate po zásnubách:

Zdroj: Youtube

Královská svatba

Krajkové svatební šaty s vlečkou, které pro Kate na míru vytvořila tehdejší kreativní ředitelka módního domu Alexander McQueen, jsou nezapomenutelné. Královská svatba 29. dubna 2011 Kate nejen oficiálně povýšila na členku nejmocnější rodiny Spojeného království, ale byl to zároveň i počátek její éry coby módní ikony. Dřív to byla obyčejná dívka, studentka, která nosila bokovky a flitrované topy, a pravidelně obrážela kluby.

Kate Middleton módní ikona, matka a manželka

Netrvalo dlouho a princezna z Walesu se pasovala na ideální partnerku budoucího krále Velké Británie. Sympatie si získávala velmi snadno. Je půvabná, usměvavá, elegantní. Respektuje tradice a dobře vychází s ostatními členy královské rodiny. Je oddanou manželkou a milující matkou tří dětí - George, Charlotte a nejmladšího Louise.

Co se týče její garderoby, Kate má úžasnou schopnost spojit královský šatník s moderními a dostupnými prvky z konfekce. Získala si za to obdiv jak veřejnosti, tak módních kritiků po celém světě. Často ji vidíte v oděvech na oko poutavých, ale praktických zároveň. Má též talent pro opakované využití modelů, čímž vysílá signál, že je naprosto v pořádku, když obléknete jedny šaty víckrát. Vypadá vždy bezchybně a neustále posouvá hranice toho, co se považuje za královský módní kodex.

Princezna Kate má rakovinu

V nemoci i ve zdraví, tak si to zamilovaní u oltáře slibují. Nikdo nepochyboval o tom, že manželství Kate a prince Williama je silné, přesto teď prochází zatěžkávací zkouškou. V březnu Kensingtonský palác oznámil, že princezna se po lednové operaci břicha léčí s rakovinou. V osobním vzkazu uvedla, že to samozřejmě byl pro ni i Williama šok a dělají vše pro to, aby v zájmu své mladé rodiny tuto zkušenost zpracovali a zvládli. Mluvila také o tom, že pro ni byl William v posledních měsících zdrojem útěchy a uklidnění. Momentálně podstupuje preventivní chemoterapii.

Před dvaadvaceti lety to byli dva blázni, kteří si užívali nespoutaný studentský život. Často jste je spolu mohli vidět na tahu a dnes už fotografie z jejich prvních společných party působí nostalgicky i úsměvně zároveň. Williamovi sice značně prořídla jeho královská kštice, ale pořád je na tyhle dva radost pohledět, a pokud si chcete připomenout jejich cestu s námi, podívejte se do galerie.

Zdroj: iGlanc.cz, Town & Country