Celých čtyřicet let už uběhlo od natáčení policejního seriálu, ve kterém herci Michael Brandon a Glynis Barber hráli nesourodou dvojici elitních policejních detektivů. Zatímco seržantka Harriet Makepeacová byla skutečná dáma a elegantní britská “šlechtična”, poručík James Dempsey byl pouliční dělnický Newyorčan. Dnes devětasedmdesátiletý Michael pochází z New Yorku i ve skutečnosti, ale Glynis má v místě narození uvedenou Jihoafrickou republiku. 

Zdroj: Youtube

Ze seriálových se stali i životní partneři

Až pohádkově může znít, že tito herci spolu tvoří pár i ve skutečném životě. I když to prý nebyla láska na první pohled. Dvojice se několik roků po ukončení natáčení nakonec vzala a vychovala syna Alexandra. Letos navíc oslaví stříbrnou svatbu, protože jsou svoji už pětadvacet let. Glynis pro časopis Hello přiznala, že jejich vztah se nápadně podobá tomu seriálovému, když prohlásila, že vždy měli velmi vzrušující, vášnivý i poměrně nestabilní vztah, ale že jejich láska byla naštěstí dostatečně silná. Při vzpomínce na jejich první setkání řekla: "Michael byl skutečně hlučný. Když jsem přišla po natáčení domů ke svému tehdejšímu příteli, tak jsem se mu svěřila, že ten chlap je noční můra a netuším, jak s ním budu pracovat.”

Recept na mladistvý vzhled od Makepeacové

Seržantka Makepeacová oslavila loni na podzim své osmašedesáté narozeniny a stále udivuje svýma jasně modrýma očima, zářivou pletí a blond vlasy. Její skutečný věk by jí nejspíš málokdo hádal. Glynis Barber má pro svůj mladistvý vzhled vysvětlení. Deníku Mirror se svěřila, že je stále fit díky zdravé stravě, meditacím a lekcím jógy z YouTube. “O své zdraví a duševní pohodu jsem začala pečovat před spoustou let. Tehdy se mi ještě lidé smáli, že jím organickou stravu, než se z toho později stal trend,” řekla a dodala, že zaručenou věcí, kterou může všem doporučit, je cvičit. Před lety chodidla několikrát týdně do posilovny, teď už cvičí jógu a posiluje hlavně doma pomocí internetových fitness videí. “Sezení je novodobé kouření. Když ráno vstanete, zacvičíte si a po zbytek dne už jen sedíte, je to pro vás opravdu špatné. Vstaň a jdi. Pokud vstáváš pro šálek čaje, aspoň se projdi po kuchyni,” radí herečka. 

Související články

Za stejně důležité Glynis považuje i duševní zdraví, které si hlídá a každý den provádí dechová cvičení. Herečku k tomu dovedly hlavně její pocity úzkosti, které se u ní před pár lety objevily. “Pomáhá mi to, obzvlášť když jsem ve stresu a také místo prášku na spaní,” říká s tím, že pro vyčištění myšlenek využívá navíc meditace, které jsou snadno dostupné formou různých aplikací. Herečku prý fanoušci také neustále bombardovali otázkami na její péči o pleť a fitness režim. Proto založila svou značku, pod kterou nabízí kosmetiku i rady a tipy ohledně zdravého životního stylu. Na svém webu pak prozrazuje, co stojí za jejím mladistvým vzhledem: “Věřím, že klíčem ke krásnému stárnutí a šťastnému životu je zdraví.” Jak to oběma hercům sluší po čtyřiceti letech od natáčení, můžete zjistit ve fotogalerii.

Zdroj: iGlanc.cz, mirror.co.uk, dailymail.co.uk, express.co.uk, instagramový účet Glynis Barber