Na televizních obrazovkách a divadelních prknech září Jitka Čvančarová už přes dvacet let. Dvojnásobnou maminku milují fanoušci hlavně kvůli její odvaze. Půvabná brunetka se nebojí provokovat. Mimo to mluví veřejně o bolestivých věcech ze svého života.

Experimenty s vlasy

Například v seriálu Dokonalý svět se Jitka objevila v krátkých vlasech. Jako módní redaktorka Michelle okouzlila tehdy všechny diváky.

Nějakou dobu nosila oblíbená herečka i blonďaté vlasy. Své dlouhé hnědé kadeře si nechala přebarvit na světlou barvu kvůli filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.

Jitka si blond vlasy nechala jen po nezbytně dlouhou dobu. Jejímu manželovi se tato změna podle všeho moc líbila. "Nic podobného doma neprobíráme, zvlášť když to patří k roli. Není pro mě důležité, jestli má Jitka dlouhé, krátké, tmavé nebo světlé vlasy... Mimochodem tohle se mi navíc vyloženě líbí, takže já jsem v pohodě," svěřil se pro Prima-Style.

Boj s váhou

Hvězda seriálu Až po uši mnohdy tápe v módě. Právě špatně zvolené oblečení Jitčiné postavě často ubližuje. I v dobách, kdy se chlubila poměrně hubenější postavou, vypadala neforemně. Právě díky špatně zvolenému outfitu je čas od času terčem módních kritiků.

„Módu mám velmi ráda a ráda nosím věci od tuzemských návrhářů. Leckdy se nechám ovlivnit a dovolím si to, co bych si normálně nedovolila. Moje postava není typická, proto obdivuji návrháře, jak se s tím poperou,“ prozradila pro Blesk.

„Byla bych radši, kdyby se víc řešily filmy než moje oblečení. Ale zamyslím se a uvidíme letos,“ dodává s tím, že si je dobře vědoma toho, že zase všichni čekají na to, co vynese na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Osvěta a trápení

V posledních letech se oblíbená herečka věnuje především charitě. S organizací DEBRA je spojená už ovšem více než dvacet let. Charitativní projekt pomáhá pacientům s nemocí motýlích křídel. V této aktivitě jí pomáhá i její manžel Petr Čadek. Pro DEBRU natočil hned několik spotů.

Hvězda seriálu Černé vdovy spolupracuje i s další charitativní organizací. Od roku 2015 je vyslankyní dobré vůle UNICEF.

Své soukromí si Čvančarová pečlivě hlídá. Výjimku dělá vždy, když cítí, že je třeba o něčem mluvit. Svými zkušenostmi chce pomoci hlavně ostatním lidem.

Podělila se například se vzpomínkami na těžké životní období, kdy před několika lety prodělala samovolný potrat a zároveň se starala o maminku, která bojovala s leukémií.

Velmi otevřeně se vyjadřuje i ke svým politickým názorům. Nebojí se podpořit své kandidáty i na sociálních sítích a veřejných akcích.

Související články