Společnost Apple začala odstraňovat z App Storu aplikace umělé inteligence pro generování nahých fotek

Apple odstranil z App Storu aplikace umělé inteligence, které „svlékají“ lidi.

Společnost Apple vzala na vědomí nedávnou zprávu 404 Media o reklamách vývojářů aplikací s umělou inteligencí, které mají generovat nahé fotografie. Jak se v reklamách na tyto produkty uvádělo, mohou být použity k „svlékání“ kohokoli.

Takové služby jsou v rozporu se standardy společnosti Apple, protože editor fotografií nelze používat bez souhlasu osob zobrazených na fotografiích.

Tyto aplikace byly inzerovány na Instagramu, přičemž některé reklamy vedly uživatele přímo do obchodu App Store. Společnost 404 Media zaslala společnosti Apple nejen popis reklamní strategie autorů těchto reklam, ale také všechny odkazy, které uživatele vedly na stránky App Store pro stažení těchto produktů.

V důsledku toho společnost Apple odstranila tři z dosud nalezených aplikací.

Deepfake akty byly velkým problémem v počátcích generativní umělé inteligence, uvedl také magazín QUARTZ.

Emanuel Mayberg, redaktor časopisu 404 Media, se domnívá, že se situace může v budoucnu opakovat, protože moderovací systém společnosti Apple nedokázal odhalit porušení předpisů, dokud na aplikace neupozornili novináři. Podle publikace se tyto nástroje již několikrát staly ve Spojených státech důvodem k řízení.

Zdroj: 404 Media , qz.com