Alternativní reality nebo nové Star Wars. 10 nejočekávanějších novinek v květnu mimo Netflix

Foto: Shardlake (Hulu), Temná hmota (Apple TV+), Za hranicí (Prime Video)

Květen na Netflixu se ponese v duchu akční Jennifer Lopez a mnoha dalších titulů, co ale připravuje jeho konkurence? Disney+ udeří historickou kriminálkou se Seanem Beanem (přijímáme sázky na jeho přežití) a novými animovanými Star Wars. Apple TV+ přinese očekávanou sci-fi sérii Temná hmota, Prime Video již třetí řadu Clarksonovy farmy a SkyShowtime zajímavě vyhlížející Concordii.

Shardlake – 1. řada | Disney+ | 1. 5.

drama / historický / mysteriózní

Čtyřdílné drama plné záhad, napětí a podvodů je neuvěřitelným dobrodružstvím odehrávajícím se v Anglii 16. století v době rušení klášterů. Shardlakeův právnický život se obrátí vzhůru nohama, když je Cromwellem pověřen, aby vyšetřil vraždu jednoho z jeho komisařů v klášteře v odlehlém městečku Scarnsea.

Stále v kurzu – 3. řada | HBO Max | 2. 5.

komedie / drama

Legendární komička si po desetiletí razí vlastní cestu na komediální scéně. Majitel kasina, kde Deborah vystupuje, ji však chce v noční show nahradit mladšími umělci. Její manažer Jimmy proto požádá svou další klientku, televizní scenáristku Avu, aby pomohla Debořin pořad oživit svými vlastními nápady. Výsledkem je brutálně upřímný a třeskutě vtipný půlhodinový seriál o konfliktním vztahu mezi skvělou komičkou a její začínající partnerkou.

Clarksonova farma – 3. řada | Prime Video | 3. 5.

dokumentární

Po triumfálním závěru druhé řady seriálu se vracíme na farmu Diddly Squat, kde teď panuje zmatek. Obecní úřad zavřel restauraci a počasí ničí úrodu. Jeremy zoufale hledá nové zdroje příjmu a vrhne se do světa chování prasat, agresivních koz a hromad hub. Kaleb, povýšený na manažera farmy, se zatím vyrovnává s nevítaným rivalem. Je to zatím nejzábavnější a nejsrdceryvnější řada.

Star Wars: Tales of the Empire – 1. řada | Disney+ | 4. 5.

animovaný / sci-fi / dobrodružný

Star Wars: Tales of the Empire je připravovaný šestidílný animovaný antologický seriál a pokračování seriálu Star Wars: Tales of the Jedi, zaměřený na postavy Barriss Offee a Morgan Elsbeth. Tvůrcem, režisérem a scénáristou seriálu je Dave Filoni, nový kreativní ředitel Lucasfilmu.

Temná hmota – 1. řada | Apple TV+, Sklink | 8. 5.

sci-fi / drama / thriller

Jistý muž je unesen a uvržen do alternativní verze svého života. Podniká děsivou cestu spletí životů, jež mohl prožít, a hledá svou pravou rodinu, aby ji zachránil před nejhrozivějším nepřítelem, jakého si lze představit: před sebou samým. Temná hmota vznikla na základě jednoho z nejlepších sci-fi románů desetiletí, od autora bestsellerů Blakea Crouche. Ten u seriálu figuruje také jako jeho tvůrce.

Čtěte také: Výborné psychologické drama od režiséra Bratrů je konečně online! Po více než sedmi měsících od premiéry

Iveta – 3. řada | Voyo | 10. 5. 

Zdroj: Voyo

životopisný / drama

Třináct let po odchodu od Ladislava Štaidla se Ivetin svět změnil k nepoznání. Její alba se neprodávají jako dřív, ale ona věří, že zase bude zpívat. Má za sebou neúspěšné manželství, ale věří, že ta pravá láska na ni stále čeká. A především má vedle sebe toho, na kom jí záleží nejvíc: svého dospívajícího syna. To kvůli němu chce vyhrát boj s vlastními démony. Je to on, kdo při ní stojí, i když se nedaří a bulvár čeká na každou její chybu.

Za hranicí – 2. řada | Prime Video | 16. 5.

drama / mysteriózní / sci-fi

Royal Abbott objevil na svém ranči portál schopný přenášet lidi v prostoru a čase. V nové sezóně zřejmě pochopíme, co to vlastně znamená a ještě hlouběji se ponoříme do problémů, kterým čelí Royal a jeho žena Cecelia (Lili Taylor), když se snaží udržet rodinu pohromadě po náhlém zmizení jejich vnučky. Za hranicí je do značné míry seriálem o rodině, a to nejen o té Abbottově. Royal v první řadě stanul proti konkurenčnímu rančerovi Waynu Tillersonovi (Will Patton) a jeho vlastním potomkům.

Velký doutník – 1. řada | Apple TV+, Skylink | 17. 5.

drama / thriller / životopisný

Divoký příběh o útěku zakladatele Černých panterů Hueyho P. Newtona před FBI na Kubu za asistence slavného producenta Berta Schneidera v rámci neuvěřitelně propracovaného plánu – zahrnujícího falešnou produkci filmu, který se zvrtne všemi možnými způsoby. Seriál vznikl na základě stejnojmenného článku Joshuaha Bearmana (Argo), jenž je zároveň výkonným producentem.

Trying – 4. řada | Apple TV+, Skylink | 22. 5.

komedie / drama

Ve vzrušující čtvrté sérii se posuneme o šest let dopředu a zjistíme, že Nikki a Jason jsou již zkušení rodiče, kteří vytvořili krásnou malou nukleární rodinu obohacenou o mimořádnou síť podpory. Když však jejich dospívající dcera Princess začne toužit po spojení se svou biologickou matkou, Nikki a Jason se ocitnou před těžkou zkouškou svých rodičovských schopností.

Concordia – 1. řada | SkyShowtime | 23. 5

drama / thriller

Concordia je obec budoucnosti: založená na sledování a sběru dat – ne z nekalých samoúčelných důvodů, ale pro vyšší dobro svých občanů. Cílem vedení je vytvořit svobodnější, spravedlivější a humánnější společnost. Po 20 letech fungování má Concordia bezesporu úspěch, pak ale přijde katastrofa: první vražda a nabourání neproniknutelného Al systému ohrožují samotné základy a možnosti dalšího rozvoje. Z vyšetřování se rychle stane závod s časem o opravu napadeného systému, vyřešení vraždy a dokončení expanze. Tým ale záhy narazí na hluboce znepokojivé tajemství, které může zničit vše, čeho tvůrci dosáhli…