Ukrajinské síly ustupují západně od Berdychi, Semenivky a Novomykhailivky, říká ukrajinský vrchní velitel

Přidat na Seznam.cz

Vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskij upozornil na zvýšenou intenzitu bojů, kdy Rusko podniká útoky podél celé kontaktní linie a v některých oblastech dosahuje taktických úspěchů. V důsledku toho obranné síly vytvořily nové pozice západně od Berdychy, Semenivky a Novomychajlivky. Informuje o tom deník Ukrainska Pravda.

„Nejvážnější situace je na frontách Pokrovsk a Kurachivka, kde pokračují prudké boje. Nepřítel se pokusil zahájit ofenzívu západně od Avdijivky a Marinky a nakonec dosáhl Pokrovska a Kurachivky.“ uvedl Syrskij na Telegramu. „Ukrajinské jednotky způsobují nepříteli maximální ztráty, a to jak na personálu, tak na vojenské technice.“ vyzdvihl Syrskij odolnost ukrajinských jednotek.

Pokud jde o konkrétní fronty, upozornil na pokračující ruské pokusy v Záporožské, Chersonské a Charkovské oblasti a upozornil na neúspěšné postupy nepřítele v různých regionech. Kromě toho Syrskij zdůraznil dynamickou povahu situace, kdy pozice v průběhu dne často mění vlastníka.

Na severu jsou nadále ostřelovány pohraniční osady v Sumské a Černihovské oblasti, zatímco na charkovské frontě je pozorován nárůst počtu nepřátelských jednotek a jejich přeskupování. Dříve Rusové získali území v části obce Očeretyne v Doněcké oblasti, zatímco analytici DeepState hlásili dobytí obce Berdychi v Očeretyne hromada.

Zdroj: Ukrainska Pravda, Telegram