Stojánky na fotky i vzkazy potěší velké i malé

Máte neposedné ruce a rádi něco kutíte, vyrábíte a tvoříte? Jen z pár kousků různých materiálů si můžete snadno udělat stojánky na fotky, kartičky označující zasedací pořádek u stolu nebo vzkaz, který necháte na stole, když odcházíte z domu. Jednoduché a docela hezoučké jsou také ty z betonu a dělají se takto.

Tradiční čtenářská anketa proběhla i letos. Hlasovali jste pro své oblíbené firmy. Děkujeme.

Jak se dělají stojánky na fotky z cementu? Podívejte se na videonávod, který pro vás připravila autorka s YouTube kanálu Udělej si sám – DIY Czech.

Zdroj: Youtube

Stylový stojánek na fotky: Promyslete materiál a pomůcky

Co k návodu dodat? Vyberte si dobré formičky, které budou fungovat jako těžítko. Pokud zvolíte oblé srdíčko jako autorka příspěvku, budou se vaše stojánky houpat. To je možná zábavné, na druhou stranu větší kartičku nebo fotografii budete muset balancovat, aby se vám stojánek nepřevracel. Proto je vhodnější širší, a hlavně plochá základna.

Jaké materiály zvolit? Beton je rozhodně jen jednou možností.

Pokud vám sám tento materiál neučaroval a nemáte vztah k brutalismu, holé šedé mase a panelům, klidně sáhněte po sádře, pryskyřici, moduritu, modelovacím stříbře, fimo hmotě či dalším moderním hmotám, se kterými se snadno pracuje, některé nepotřebují další úpravu a jsou často i barevné a zdobné samy o sobě.

Na druhou stranu strohý cementový stojánek je velmi moderní a jistě se také zalíbí. Pak si dejte záležet na tom, aby byl odlitek hezký, ideálně zbruste hrany smirkovým papírem a nechte šedý povrch vyniknout. Ani beton se totiž nemá za co stydět.

Další, co je třeba, je kancelářská sponka. Můžete najít jakékoli obyčejné sponky, ale také významně větší velikosti, jinak tvarované či nabarvené nebo pogumované hezké kancelářské sponky, které jsou praktické i velmi hravé.

Hravá verze stojánku pro děti

Nápad vás zaujal, ale raději byste zábavnou a hezkou verzi pro děti? Nechte je posbírat pár kamenů, omyjte je a děti vybavte barvami či popisovači, kterými mohou po kamenech úspěšně kreslit bez toho, aby se barvy stíraly.

Je jasné, že do kamene sponku nevložíte, ale snadno jej můžete omotat drátkem nebo chlupatým drátkem, který se prodává ve výtvarných potřebách. Chcete-li si pohrát ještě déle, dejte dětem také korálky, které budou moci snadno na drátek navléknout.

Na závěr je třeba konec drátku jen párkrát obtočit okolo velkého značkovače nebo prsty udělat na konci šneka, do kterého bude možné fotografii nebo malý obrázek snadno přichytit.

Zdroje: irecept.cz, crazydiymom.com