Evil Dead: V přípravě je ještě jeden film ze světa hrůzy

Evil Dead: V přípravě je ještě jeden film ze světa hrůzy | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 3 obrázky
V dohledné době se hned dvakrát podíváme do světa prokletého strašlivou knihou Necronomicon.

Letos v únoru se objevila zpráva o nově chystaném filmu ze světa Evil Dead, který před lety proslavili Ash (Bruce Campbell) a jeho motorová pila. Teď přišlo další oznámení. Chystá se ještě jeden Evil Dead. Na první pohled to vypadá, že nejde o výměnu tvůrčího týmu nebo o zápolení dvou konkurenčních nápadů, z nichž se dostane do kin jen jeden. Zatím vše nasvědčuje tomu, že v přípravě jsou opravdu dva různé Evil Dead filmy, které by se oba dva dříve či později měly dostat do výroby.

Magazín Deadline jako první informoval, že nový projekt připravuje Francis Galluppi, jenž dosud krom nejrůznějších kraťasů a videoklipů natočil také krimi komedii The Last Stop in Yuma County. Galluppi si pro nový Evil Dead sám píše scénář. Původní autor série Sam Raimi novinku produkuje.

O snímku nevíme vůbec nic bližšího. Známo je pouze to, že snímek vymyslel Francis, který následně oslovil Raimiho a skutečně od něj dostal příležitost. Sam o Galluppim říká, že je to mistr práce s napětím. Přesně ví, kdy má diváky nechat vycukat a kdy je naopak zalít hektolitry krve.

Série Evil Dead 80. letech nastartovala kariéru Sama Raimiho, který s minimálním rozpočtem dokázal natočit mrazivou podívanou. První snímek v roce 1981 postavil skupinu výletníků v chatě v lesích proti silám temnot. Dvojka koncept zopakovala a přidala smysl pro humor. Trojka, s podtitulem Armáda temnot, už byla čistokrevnou komedií, kde ústřední hrdina Ash putoval s motorovou pilou namísto ruky do hlubin středověku. V roce 2013 vznikl remake, v roce 2015 seriál Ash vs Evil Dead, kde se znovu vrátil původní hrdina, a v roce 2023 samostatný příběh ze světa Evil Dead - Smrtelné zlo: Probuzení.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího Evil Dead

Zdroj: Deadline

Galerie: 4

Evil Dead: V přípravě je ještě jeden film ze světa hrůzy | Fandíme filmu Evil Dead: V přípravě je ještě jeden film ze světa hrůzy | Fandíme filmu Evil Dead: V přípravě je ještě jeden film ze světa hrůzy | Fandíme filmu Evil Dead: V přípravě je ještě jeden film ze světa hrůzy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest