Létající koberce a rodová prokletí. Netflix představil nejambicióznější fantasy seriál roku

Zdroj: Netflix

Netflix představil trailer k adaptaci „nezfilmovatelného“ románu Gabriela Garcíi Marqueze Sto roků samoty. Tento španělsky mluvený seriál se natáčel v Kolumbii a vznikl za podpory spisovatelovy rodiny. Román patřící ke stěžejním dílům magického realismu vyšel roce 1967 a přeložen byl do 40 jazyků a po celém světě se ho prodalo 50 milionů výtisků.

Sto roků samoty je nejznámější románová sága kolumbijského spisovatele Gabriela Garcíi Márqueze, držitele Nobelovy ceny za literaturu. Román je často označován jako jeden z vrcholných počinů světové literatury. Kniha se zabývá osudy sedmi generací rodu Buendíů, obývajícího fiktivní jihoamerické městečko Macondo.

Čtěte také: Seriál ze světa mrtvých dobývá Netflix. Navazuje na úspěšného komiksového Sandmana

Román Sto roků samoty lze považovat za fantasy, ale je přesnější ho nazývat magickým realismem. To je je žánr, který kombinuje realistické prvky s magickými nebo nadpřirozenými prvky, aniž by to bylo vnímáno jako něco mimořádného. V tomto žánru se nadpřirozené události objevují v běžném světě, ale jsou akceptovány jako normální součást reality. V tomto případě například létající koberce, duchové a předpovědi budoucnosti. Led je zde naopak popisován jako zcela něco neuvěřitelného.

Práva ke zfilmování získal Netflix již v roce 2019. Sto roků samoty nabídne šestnáct epizod, o které se podělili režiséři Alex García López (Zaklínač, Daredevil) a Laura Mora (Velká loupež). Premiéra proběhne letos, přesné datum ale zatím neznáme. Už teď je ale jasné, že půjde významnou událost na poli televizní zábavy.