Jak by měl vypadat šatník boubelek?

Přidat na Seznam.cz

Máte nějaké to kilo navíc. Pár faldíků a nějaký ten špíček? Nevadí. Se správnými kousky i vy budete šik

Říká se, že každá žena je krásná, nezávisle na věku, typu postavy a počtu vrásek na čele. Jen se musí vědět jak na to. Tajemstvím úspěchu je umět skrýt nedostatky a zvýraznit přednosti. A s tím plnoštíhlým ženám pomůže móda, konkrétně správně zvolené kousky. O jaké se jedná?

Jaký typ postavy máte?

Není plnoštíhlá postava jako plnoštíhlá postava. Zatímco jednu ženu mohou trápit silné paže, mohutná ramena a dekolt, u jiné to je větší bříško, u další mohutnější pozadí. Jinak nadbytečná kila vypadají na malých ženách, jinak na těch vyšších. Při výběru šatníku byste proto měla primárně vycházet ze svých proporcí. V každém případě myslete na to, že by oblečení plus size mělo být vzdušné a pohodlné. Obzvláště v létě, které máme na dosah.

Silné paže a větší pozadí

Větší zadeček třeba umně skryje sukně do áčka a s vyšším pasem. Šaty plus size pak jsou ideální ty zavinovací, košilového a pouzdrového střihu (pod ty si vezměte stahovací prádlo), popřípadě s páskem pod ňadry (krásné jsou k sehnání na e-shopu lasilueta.cz). Skvělým řešením pro silné paže jsou tzv. off shoulder topy s dlouhými rukávy.

Mohutná ramena a plný dekolt

Mohutná ramena zase chytře zakryjí asymetrické střihy. Vyzkoušejte třeba šaty nebo blůzky na jedno rameno. Kalhoty volte spíše dlouhé, ideálně ke kotníkům. Vhodné jsou modely rovné i do zvonu. A perfektní volbou pro nadměrný dekolt jsou topy s výstřihem do V.

Barvy a vzory

Z barev si nemusíte vyhýbat žádným, měla by ale být spíše tlumené. A vzory volte spíše ty drobnější. Malé kvítky, puntíky, tečky, vzory geometrické i proužky. Ale ne ty podélné, které přidávají kila.

Jaké doplňky?

Velikost hraje roli i u šperků. I před těmi mohutnějšími upřednostňujte ty drobnější. Naopak se nebojte vysokých podpatků, které zeštíhlují nohy. Dobrou službu odvedou i boty na klínku.