Profesionální kuchaři prozradili: 5 začátečnických chyb při vaření. Děláte je taky?

Přidat na Seznam.cz

Vaříte jako profesionál nebo stále jako začátečník? Prozradíme vám 5 chyb, kterých se podle profesionálních kuchařů pravděpodobně stále dopouštíte.

1. Přidáváte olej do vody na těstoviny?

Tohle ne! Každý profesionální kuchař ví, že pokud to uděláte, omáčka později na těstovinách pořádně nepřilne. Je lepší vodu na těstoviny jen hojně osolit!

2. Pláčete při krájení cibule?

Pokud máte při krájení cibule stále slzy v očích, jste určitě začátečník. Dejte cibuli předem do lednice a už vás určitě nerozpláče.

3. Smažíte společně cibuli a česnek?

Nedělejte to! Cibule se vaří mnohem déle než česnek. Pokud dáte na pánev oboje najednou, česnek se spálí a zhořkne. Nejprve tedy vložte cibuli (trvá asi 8 minut) a poté česnek (cca 30 sekund).

4. Dáváte správné množství vody na vaření rýže?

Je to vlastně docela jednoduché: jeden šálek rýže, dva šálky vody! K měření vody však nepoužívejte šálek na kávu, protože je příliš nepřesný. Použijte místo toho odměrku, pak bude rýže dobrá! Vložte vodu a rýži do hrnce, přiveďte k varu a poté vařte při nízké teplotě se zavřenou pokličkou, dokud nezbude žádná voda.

5. Vaříte správně vejce na tvrdo?

Nejdůležitější při vaření vajec je vložit je do již vroucí, nikoli studené vody. Tím zabráníte tomu, aby se slupka přilepila ke skořápce a vejce se špatně loupala.