Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

29.04.2024 16:31 | Tisková zpráva

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateckého chmele se uskutečnil v pondělí 22. dubna v Galerii Sladovna.

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Setkání moderovala Zdena Hamousová, předsedkyně pracovní skupiny Edukace pro Světové dědictví UNESCO. Zúčastnilo se jej 17 zástupců mateřských a základních škol a 6 členů pracovní skupiny. Učitelům při něm byly představeny tři vzdělávací projekty. .

První, tematicky zaměřený a zpracovaný pro žáky mateřských škol a předškolních zařízení, se jmenuje Tajemná cesta za zeleným pokladem. Poznávací hru v pilotním programu vyzkoušela v loňském roce MŠ O. Březiny. Součástí vzdělávacího projektu jsou podklady, výukové a pracovní listy pro řadu činností.

Druhý edukační projekt je tematicky zaměřený a zpracovaný pro žáky druhého stupně základních škol. Jmenuje se Poznej chmelařské dědictví města Žatec. Tematický výukový plán byl zpracován zástupci ZŠ Petra Bezruče. Podklady je možné využít v několika vyučovacích předmětech a obsahují prezentace, které mohou učitelé využít při výkladu, pracovní listy pro různé předměty nebo online hry. Žáci sami vytváří animační klipy s chmelařskou tematikou. Zajímavé bylo představení a prezentace výrobků pořízených na 3D tiskárně s motivy chmelových hlávek.

Třetí projekt, který bude zaměřený na žáky prvního stupně základních škol, se zatím připravuje a bude dokončen na konci června. K jeho představení dojde na podzimním workshopu.

Zástupci mateřských škol si z tvůrčího odpoledne odnesli výtisky poznávací hry Tajemná cesta za zeleným pokladem včetně velké staré mapy, se kterou děti budou pracovat. Současně byl všem přidán jeden výtisk Chmelové abecedy a všichni účastníci dostali také motivační razítko v podobě smajlíka tematicky navrženého v podobě chmelové hlávky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…